NB-s szintű vagy nem NB-s szintű csapatok elleni felkészülés – Ez sokkal összetettebb mint gondolnánk

Tiszlavicz Luca

Mostanában többen kérdeztétek tőlünk, hogy miért nem indultunk a Téli bajnokságban, illetve, hogy a csapat miért nem játszott több NB-s szintű ellenfél ellen a felkészülés során. Megmondom őszintén már a kérdés is érdekes, hiszen aki figyelemmel követte csapatunk felkészülését az láthatta, hogy egy igen erős NBIII-as együttessel a DVTK második csappatával megmérkőztünk akik a keleti csoportban a középmezőnyhöz tartoznak.

Ezen kívül le volt kötve egy mérkőzésünk a szintén keleti csoportba tartozó Putnokkal. Sajnos az időjárás itt közbeszólt, ezt a találkozót nem tudtuk emiatt lejátszani. Az ellenfeleink közül a Tiszafüred vezeti a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első osztályt, ők közelítenek az NB-s szinthez, ha még nincsenek is ott. De őket oda vissza nagyon simán megvertük. Volt még egy Salgótarján, akiknél kimondott cél az NBIII. Ez talán azért nem sikerül nekik mert Nógrád megyében van egy Balassagyarmat akik úgy bevásároltak és olyan a költségvetésük, amit bármelyik megyénkbeli csapat megirigyelne.

Azt hiszem azt el lehet mondani, hogy egy NBII-es Cegléd is bejelentkezett, hogy edzőmeccset játszana együttesünkkel, de akkora sajnos már le volt kötve egy találkozó. A vezetőség úgy gondolta, nem lenne fair az ellenfelünkkel szemben, ha a Cegléd miatt ezt visszamondjuk.

Ahogy a címben is írtam sokkal összetettebb dolog ez mint gondolnánk, hiszen azért ne ámítsuk még magunkat. Mi jelenleg megyeegyes csapat vagyunk. Az NBIII-as együttesek többnyire csak felkészülésük elején játszanak kisebb osztályban lévő ellenfelekkel és ahogy közeledik a szezon úgy választják meg erősebb játszópartnereinket. Felkészülés elejére sikerült is lekötni két ilyen ellenfelet. De tudjuk miért, csak az egyiket sikerült lejátszani.

De nagyon reméljük. hogy a következő szezontól már bőven lesz lehetőségünk NBIII-as ellenfelekkel játszani, mert az azt jelentené, hogy már mi is tagjai lennénk egy magasabb osztálynak.

Vélemény, hozzászólás?