Értékelés: U9-es együttesünk jól szerepelt a hétvégi kölyökligában

Gyenes Attila

A hétvégén már beszámoltunk róla, hogy egy egész gyereksereg lepte el az Északi Sporttelepet. A Kölyökligával nem foglalkoztunk olyan sokat. Most bővebben is beszámoltunk Szakál Csaba edző segítségével, hogy miképpen szerepeltek a fiatalok.
Kölyökliga U9
Eger SE 4-3 Szolnoki Máv
Eger SE 4-3 Vasas Kubala Akadémia
Eger SE 1-2 Gödöllői SK
Szakál Csaba:  Szolnok elleni meccs: Három szenzációs csapattal találkoztunk a hétvége folyamán, az 1. Felsőházi Kölyökliga fordulóban. Az első mérkőzésen a Szolnok csapata ellen kezdtünk. Tudtuk, hogy a szolnoki u9 nagyon gyors, dinamikus, szuper egyéni játékosokból álló csapat és ha az elején engedjük őket kibontakozni, akkor rosszul is elsülhet a dolog. Kértem a srácoktól, hogy rögtön a kezdésnél helyezzük az ellenfelet nyomás alá és ne engedjük őket játszani. Ez tökéletesen megvalósult. Számtalan kapus elleni lehetőségünk adódott, de sajnos kihasználatlanul maradt. A Szolnok csak ritkán került a kapunk közelébe. Vezetésünk megszerzése után, ellenfelünk is egyre aktívabb lett és még a félidő előtt egyenlíteni tudtak. A második félidő eleje kiegyensúlyozott játékot hozott. Az előny újra nálunk hozzánk került és itt mintha kiengedtünk volna. Hamar egyenlített a Máv. Ezután egy szabadrúgáshoz jutottak, amit értékesítettek is, de mivel kérték az 5 métert, ezért újra rúgattuk, ismét kimértük a távolságot és újra sípszó előtt rúgták be. Nem akartunk különösebb gondot, a nyugalom miatt megadtuk a Szolnoknak a találatot. (A szolnoki szurkolók viselkedése szégyenteljes volt, amit műveltek az röhej, a gyerekek szidásától kezdve mindent megengedtek maguknak…Nem találkoztam még ehhez hasonló esettel…) A csapatunk tartását, erejét és óriási küzdeni tudását bizonyította viszont az, hogy 3-2 és ilyen körülmények után , megfordítottuk a meccset és nyertünk 4-3 arányban. Hatalmas csapat munka volt, szenzációs egyéni teljesítményekkel.
Gyenes Attila
A Vasas elleni mérkőzés: Nagyon szimpatikus és tetszetős focit játszó ellenfél volt a Vasas KA. Rengeteg kidolgozott lehetőségünk volt ezen a mérkőzésen is, de úgy szint nem tudtuk értékesíteni őket. Az elején három gólos előnyre tettünk szert, így pihenni tudtak azok, akik, nagyon sokat játszottak a Szolnok ellen . A második sorunk kicsit mintha megilletődött volna és a Vasas két támadást követően elkezdett felzárkózni.(3-2) Voltak ketten akiknek, ez volt az első mérkőzésük/ kölyökligájuk az ESE-ben. Egy új kiskapus és egy mezőnyjátékos. A második félidőben, mi szereztük a következő találatot. A végén még szépített a Vasas, a végeredmény 4:3. A szoros eredmény ellenére egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. A játékképe alapján, több gólos győzelem lett volna reális.
A Gödöllő elleni mérkőzés: Változatlanul, ugyan az volt a kérés a srácok felé, mint a Szolnok elleni meccsen is. Ez megint nagyon jól sült el. Számtalan kidolgozott helyzet és sok-sok kapufa jellemezte a játékunkat. Oda szögeztük a Gödöllőt a kapujukhoz. Egy ellentámadásból tudtak egyenlíteni. A második félidő vége felé, egy teljesen szabályos gólt szereztünk, de a reklamálások közepette, az első szolnoki mérkőzés után, már nem volt türelmem újra végig hallgatni az egészet. Kár lett volna bele bonyolódni egy vitába és a gyerekektől elvenni a játékot.. Úgy voltam vele, inkább játszanak és itt látszott, hogy részünkről mennyire nem az eredmény a fontos.. Ezután is támadtunk és sok lehetőséget alakítottunk ki, kicsit megfogott minket a meg nem adott gól, érezték ők is belül, hogy szabályos volt a gól. A slusszpoén a gödöllői találat volt, 1 perccel a lefújás előtt.. Utólag kicsit bánom, mert teljesen jogos és megérdemelt 3 pontot vettem el a csapatomtól és segítettem a Gödöllő csapatát. Nagy dicséret a srácoknak a teljesítményükhöz és a hozzáállásukhoz! Biztos vagyok benne, hogy ezzel a játékkal és akarással, a Felsőház dobogóján leszünk a végelszámolásnál.

Vélemény, hozzászólás?