Eger-GYAK: Megérdemeltük volna a 3 pontot

Tiszlavicz Luca

Eger SE–Gyöngyösi AK-Ytong 0–0

Eger, Felsővárosi műfű, 700 néző. V.: Rózsavölgyi Dávid (Surin, Kányási).
EGER: Bollók – Farkas K., Sebe A., Lakatos, Szövetes – Szucsik, Kaló, Sebe M., Gresó – Montvai, Pataki (Árvai, 61.). Edző: Csuhay József.
GYAK: Halasi – Tarnai, Csornij, Szilágyi N., Kluk –  Sárándi (Oravecz, 63.), Tatár, Gergely – Boros, Ivony A., Fótos. Edző: Labancz Róbert.
Sárga lap: Farkas K. (55.), Szövetes (79.), Montvai (85.), ill. Ivony A. (68.), Boros (79.), Halasi (88.).

Tegnap eljött az év egyik legfontosabb mérkőzése számunkra. A találkozó nem úgy indult, ahogy szerettük volna. Nem tudtuk saját játékunkat játszani, a Gyöngyös nagyon jól zárta a a területeket és visszatámadott. Aztán a 15. perctől sikerült megnyugodni és már sokkal jobban nézett ki a dolog. Az első félidő derekán a vezetést is megszerezhettük volna. Gresó remek beadását követően a labda teljesen üresen találta meg Lakatos Bélát aki ajtó ablak helyzetben hibázott. Az első játékrészben többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a felek.

A második félidőben aztán teljesen átvettük a játék irányítását, rengeteget dolgoztak a srácok, a hozzáteszem rendkívül sportszerű mérkőzésen. Lakatos Béla aki talán a legveszélyesebb játékosunk volt, előbb egy hatalmas lövést eresztett meg amit Halasi védett vállal, majd egy nagyon jó fejest követően épphogy a kapufa mellett szált el a labdája. Ezt követően is volt még hatalmas egri lehetőség. Kluk Tamás a gólvonalról tisztázott, majd a kipattanót Montvai fejelte kapura, ám a próbálkozás megint 2-3 centin múlott. Ekkor már érezhető volt, hogy a Gyöngyös már a túlélésért játszik, egyszerűen nem akartak kikapni. Bollók Gabinak nem volt sok dolga de azt magabiztosan megoldotta. Sajnos a hátralévő percek már úgy pörögtek le, hogy rezdült a vendégek hálója.

Tiszlavicz Luca

Egy dolgot azonban megemlítenék. A játékvezető megpróbálta kézben tartani a meccset, ez többnyire sikerült is neki. Azonban egy teljesen jogos tizenegyest nem adott meg nekünk, mikor Lakat eltűnt a tizenhatoson belül egy beívelést követően. Amennyiben egy kicsit is szerencsénk van, nem lenne miről beszélni. Egy biztos a fiúk nagyot mentek, dolgoztak becsülettel így nem lehet őket elmarasztalni. Van még hátra a bajnokságból, igaz sorsunk nem a kezünkben van.

Csuhay József:  Nem jött össze!


Labancz Róbert:  Reális az eredmény. Az első félidőben a mi akartunk érvényesült, a másodikban az Eger volt a veszélyesebb.

Kugler Gyula: Kiegyenlített első félidőt követően, a második félidei játékunkkal rászolgáltunk volna az egygólos győzelemre.

Vélemény, hozzászólás?