Olvasd el mi történt a mai szurkolói ankéton

Nem túl nagy létszámmal, de igazán családias, baráti hangulatban telt a mai szurkolói ankét, ahol a szimpatizánsok Harmati Péternek és Montvai Tibornak is feltehették kérdéseiket. Természetesen az egyik legfontosabb téma az NBIII volt illetve annak feltételei. Harmati Péter elmondta, klubunk minden követ megmozgat annak érdekében, hogyha sikerülne a feljutás akkor mindenképp hazai pályán játszhassunk NBIII-ban. Kiemelte, hogy ennek érdekében már lépéseket is tettünk, mi több ha a Szentmarjayban nem lehetne meccset játszani akkor B terve is van a vezetőségnek.

A keret jövőbeni erősítéséről is ejtett néhány szót. Arról beszélt, hogy nem egyszerű a feladatunk, hiszen még azt sem tudjuk, hogy feljutunk-e egyáltalán így a jelenlegi játékosoknak is nehéz mit mondani. Nem beszélve azokról akik mondjuk a kiszemeltek. Itt Montvai Tibor és Harmati Péter is egyet értett abban, hogy Eger igen is vonzó játékosok számára. Harmati kiemelte nagyon szeretnék, hogy ha olyan játékosokkal sikerülne megerősíteni a keretet feljutás esetén akiknek van kötődésük a városhoz. A Diósgyőr mindenben támogat minket és természetesen a keret megerősítésében is fognak minket segíteni, de ehhez az kell, hogy a csapat harcoljon az utolsó leheletéig és nyerje meg a bajnokságot, majd a rájátszást is.

A rájátszással kapcsolatban kérdés volt, hogy milyen esélyeket lát a klub. Hegedűs Zsolt elmondta, sajnos megyénk nem áll a legjobban az országos rangsorban, de csapatunk véleménye szerint a legjobbak között van. Kiemelte a sorsolásnál szerencsére is szükség van, hiszen egy Tiszakécske vagy Kecskemét a jelenlegi NBII-ből sem esne ki véleménye szerint. De úgy érzi a többi ellenféllel szemben igen is van esély a párharc megnyerésére.

A szurkolók természetesen a kulisszák mögé is szerettek volna belátni. Montvai Tibort elsősorban a csapatról kérdezték. A csapatkapitány arra a kérdésre, hogy nehéz-e motiválni a játékostársakat, azt mondta, hogy ha ilyen helyzetben motiválni kéne valakit az régen rossz lenne. Úgy gondolja mindenki pontosan tudja mi a tét és mit szeretnénk elérni, és ennek rendelnek alá mindent. Így, hogy a Gyöngyös botlott még inkább érezni kell a lehetőséget. Ezt nem szabad kiengedni a kezünkből. De elmondta mostantól kezdve minden meccs egy döntő és nem szabad túlságosan előre gondolkozni. Szépen sorban kell a feladatokat megoldani. Hozzátette jó a hangulat az öltözőben, azok a játékosok akik kevesebb szerephez jutnak azért dolgoznak, hogy a jövőben főszerep legyen az övék. Itt külön kiemelte Dorkó Alexet, hiszen a fiatal játékos tökéletesen szállt be a Heréd elleni mérkőzésen. Bizonyítva, hogy igenis lehet rá számítani a jövőben.

Természetesen az utánpótlásról is szó esett. Harmati Péter elmondta ő továbbra is a legfontosabbnak az utánpótlás nevelést tartja. Kiemelte kell egy erős felnőtt bázis, de utánpótlás nélkül mit sem ér. Azon dolgozik ő is a szakmai stáb és az edzők is, hogy vonzó legyen a gyerekek számára az Eger SE. Az ovifocit nagy szakmai sikernek tartja, hiszen már a legkisebb korosztályon is látszik, hogy Kerékgyártó Tamásék hétről hétre közel 30 gyereknek tartanak edzéseket, ami a jövőre nézve nagyon szép sikerekkel kecsegtet. De ezen kívül hihetetlen fontosnak tartja a játékos megfigyelést. Szeretné, ha a klub a nevelés mellett, felfigyelne olyan tehetségekre akik a környező településen játszanak és nagy lehetőség lenne nekik a megyeszékhelyen futballozni.

A baráti beszélgetésen olyan kérdésekről volt szó még mint a szurkolói bázis növelése, a klubunk sajtómegjelenése, az Andornaktálya elleni előrehozott találkozó, illetve a stadionrekonstrukció. Ezekről majd később beszámolunk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?