Strandfoci: Női csapatunk is megkezdte a küzdelmeket

Nem volt könnyű dolga női együttesünknek a strandlabdarúgó bajnokság első napján, hiszen 3 meccséből kettőt rögtön a legesélyesebbek ellen kellett megvívnia. Varga Lindáék megmérkőztek a toronymagasan legjobb Bodon csapatával, ahol a többszörös Magyar válogatott Pádár Anita, az NBI-es bajnokságban szereplő Halász Kinga, Fogl Katalin, a többszörös bajnok MTK játékosa Krascsenics Petra, Demeter Réka, vagy az ugyancsak NBI-es bajnokságban Astra csapatában szereplő Hegyi Szilvia is szerepelt.

A mi együttesünk szerzett vezetést Szanyi Mária góljával és az első harmad 8. percéig tartottuk is előnyünket, a rutinosabb ellenfelünk fordítani tudott. Ekkor még volt remény, de sajnos kapusunk Varga Linda aki a teljes torna során remekül védett cserét kért, hiszen a rettentő hőség miatt rosszul lett. Ekkor érezhetően eldőlt a mérkőzés , hiszen egy mezőnyjátékosnak kellett beállni. Igaz Paranai Enikő mindent megtett, de a Bodon sorra szerezte a góljait.

A második találkozón azonban magunkra találtunk. A Pest megyei bajnokságot megnyerő Gyöngyös ellen végig magabiztosan játszottunk. Varga Linda visszaállt a kapuba, és tartást adott az együttesnek. A védelemben Paranai Enikő, Molnár Anett és Fekete Kati is nagyon magabiztosan játszott, mi több Enikő nem csak a védelem vezére volt, de rengeteget ment előre is veszélyt okozva ezzel a gyöngyösi védelemnek is. Elől főleg Baranyi Zita volt elemébe aki két és fél gólt is szerzett.

A harmadik meccsen aztán egy újabb nagy falat következett. A Futsal NBI-ben szereplő játékosok sorát felvonultató Amazon SE Apc. Csapatunk érezhetően elfáradt ennek ellenére az első harmadban még egy jó meccset tudtunk játszani ellenfelünkkel. Az utolsó két harmadra azonban elfogytunk teljesen.

Hegedűs Zsolt: Először is köszönöm mindenkinek, hogy képviselte Eger városát és csapatát ezen az igen színvonalas tornán, ahol rengeteg fantasztikus játékos ellen játszhattak a csajok. Nem volt könnyű dolgunk, de úgy érzem tisztességesen helyt álltunk.  Az első meccsen Varga Linda kiválása kulcs volt. Talán szorosabb meccset is játszhattunk volna, de az igazsághoz hozzá tartozik jobb volt ellenfelünk. A közel húsz alkalommal a gólkirályi címet is megnyerő Pádár Anita közel 40 évesen is fantasztikus amit művel a pályán. A Gyöngyös ellen végre azt csináltuk amit kértem a csajoktól. Végig nagyon kemények voltunk, jól álltunk a lábunkon és Marcsi valamint Zita nagyon jól játszott elől. Ez már inkább a mi szintünk volt. Az utolsó meccsről nem szeretnék semmit sem mondani. Remélem mindenki tudja miben hibázott és levonja a tanulságot majd. Gratulálok a fiatal játékosainknak is, akiknek még sokat kell tanulni, de tudom jó úton haladnak és örülök, hogy ilyen szintű ellenfelek ellen is megtapasztalhatják milyen is az igazi futball. Gabi, Judit és Patti is első alkalommal lépett pályára tétmeccsen. Soha semmilyen bajnokságban nem szerepeltek még, de tudom nem is az utolsó volt nekik. Külön kiemelném Varga Lindát aki annak ellenére, hogy rosszul lett az első meccsen, hatalmas erőt mutatva végigvédte a másik két találkozót. Hát nem egy Cörö hét!! Eni pedig szinte hiba nélkül játszott egész nap, csapatunk talán legjobbja volt. Köszönöm Zsókának, hogy eljött és segített nekem.

Vélemény, hozzászólás?