Szakál: Még jobban megerősödve továbbra is a nemzetközi elithez való felzárkózás a cél

Mint arról már korábban beszámoltunk voltak változások a nyáron utánpótlás szinten egyesületünknél. Az már biztos, hogy az U10-11-12-es korosztályokat főedzőként Szakál Csaba viszi tovább. Ez igazán fontos volt a vezetőségnél, hogy ezek a korosztályok, melyek talán a legjobbak jelenleg, továbbra is a már nagyon fiatalon nagy sikereket elérő Szakál Csaba vezetésével dolgozzanak tovább. A már UEFA B licenszel rendelkező edzőnek nem lesz könnyű dolga. Hiszen Fűkő Péter a legkisebbekhez került pont azért, hogy ott is hasonló folyamat indulhasson el mint a nagyobbaknál, illetve azért egy összeszokott párost alkottak ők ketten.

De talán ennél is nehezebb, hogy egy nagyon erős kerettel bíró, rendkívül jó futballistákat felsorakoztató gárdákat kell még erősebbé tenni. Csapataink eddig a magyarországi elithez tartoztak, de a célok csak nőnek. Még több Nemzetközi Tornán szeretnénk majd részt venni, hiszen volt szerencsénk belecsöppenni már ebbe a világba, ami teljesen más a hazaihoz szokott embernek. Nem lehet más célunk, minthogy a következő években nem csak kis hazánkban, hanem nemzetközi színtéren is ismert legyen az Eger SE név.

A keret már így is adott volt, de most nyáron még több tehetséges fiatal érkezése várható. De talán ami ennél is fontosabb, hogy Szakál Csaba továbbra is várja azokat a fiatalokat, akik ambiciózusak, akiknek nagy tervei vannak a labdarúgással, akik szeretnének egy remek közösség tagjai lenni és szeretnének szép eredményeket elérni. Akár külföldön is. Hiszen nagy álmunk, hogy eljussunk Németországba, Franciaországba, vagy éppen Spanyolországba olyan tornákra, ahol a Bayern München, a Barcelona, a Real Madrid vagy éppen a Párizs ellen mutathatjuk meg, hogy igen is van lehetőség ebben a magyar fociban.

Vélemény, hozzászólás?