Női foci: Keményen dolgozunk és mindent megteszünk a fejlődésért – segítsenek nekünk

Mint tudjátok idén női csapatot is indítunk bajnokságokban. Nem is akármilyen bajnokságban, hanem az NBII-ben. Nagyon nehéz feladat, de Vinczepap Ferencék azért dolgoznak, hogy fejlődjön Egerben a női labdarúgás. A vezetőedzővel beszélgettünk, hiszen szombaton a lányok már Magyar Kupa meccset játszanak.

Feri bácsi (női játékosaink így hívják edzőnket) kezdjük az elején. Van e már sok ránc az arcodon?

Vinczepap Ferenc: Tudom mire gondolsz. Sokan mondják, hogy nagy feladatot vettem a nyakamba a lányokkal, de én nem így érzem. Ez egy új kihívás, egy új rendszer amit még nekem is szoknom kell, hiszen egy teljesen új csapatról is van szó. Aminek megvan az előnye és hátránya is.

Akkor elégedett vagy?

Vinczepap Ferenc: Sose lehet az ember magával teljesen elégedett. Több mint negyven lányt igazoltunk le az elmúlt hetekben. Ami számomra nagy büszkeség, hogy mindösszesen 10 olyan hölgy volt aki már korábban igazolt labdarúgó volt valahol. Mi ezt szerettük is volna, hiszen mi nem elszipkázni akarunk tehetségeket, hanem majd nevelni. Természetesen akiket leigazoltunk, azokat se mi kerestük meg. Hallottam már innen onnan, hogy egyes csapatok nem örülnek, hisz játékosok mennek el tőlük és jönnek hozzánk. Csak a tisztánlátás kedvéért. Volt olyan csapat ahonnan két játékos hozzánk igazolt, de nem tartottunk fegyvert a fejükhöz. Jönni akartak mi pedig szeretettel vártuk és fogadtuk őket.

De nyugtass meg van még bőven feladat.

Vinczepap Ferenc: Hogyne lenne. Nagyon sok. Mint mondtam, rengeteg lány nem is volt soha sehol leigazolva. Van köztük ügyesebb és olyan is akinek még sokat kell tanulni. De ez egy hálás feladat, mert szinte a semmiből kell felépítenünk valamit. Ami fontos nem rögtön. Nem leszünk világverő együttes idén ez biztos. De hogy meghalunk a pályán az egri színekért, ezt is garantálhatom.  Ami a legfontosabb most, hogy a lányokat hozzászoktassuk egy rendszerhez. Ez azoknak a fiúknak akik 5 éves koruk óta fociznak természetes, de itt nálunk még a 14-15 öves lánynak sem az. Ha ezt a rendszert megtanulják és keményen dolgoznak akkor érhetünk majd el szép sikereket.

Jelenleg hogy állunk?

Vinczepap Ferenc: Nagyon az elején. Sajnos nyáron nem nagyon tudtunk edzeni, pedig minden nap tartottunk edzést, de a létszám nagyon rossz volt. Nyaraltak és dolgoztak a csajok ami miatt nem is bánthatom őket. De sajnos így még nagyon nem vagyunk egyben. Az őszünk biztos rámegy arra, hogy összeálljunk.

Hétvégén pedig már kupa!

Vinczepap Ferenc: Ne is mond. Nagyon sokat fáj a fejem miatta, hiszen egy erős csapathoz látogatunk elsőre. Arról nem beszélve, hogy át kell utaznunk az országot. De ami még rosszabb, a felnőtt csapatunk nagy része még dolgozik a Balatonon, vagy épp egyetemista és több száz kilométerre lakik Egertől, vagy épp nyaral. Így már annak is örülök, hogy 5-6 felnőtt lány lesz a keretben. A többiek 15-16-17 évesek lesznek. De ki tudunk állni ami a legfontosabb.

Akkor nagy csodát ne is várjunk a meccstől!

Vinczepap Ferenc: Ezt nem mondanám. Ahogy ígértem, nem mi leszünk az a csapat aki a szezonban bárki ellen esélyes lenne. Zalaegerszegen sem mi. Sőt halottam olyat is edzőkollégáktól, hogy örüljünk ha nem kapunk 15 gólt. Engem az eredmény nem érdekel. Az érdekel, hogy aki pályára lép, az küzdjön, hajtson és dolgozzon becsülettel. Nem csak a meccsen hanem később az edzéseken is. Mert lehet most 15 gólt kapunk, de ha legközelebb összefutunk már csak 8 lesz. Szeretnénk fejlődni, szeretnénk, ha mindenki azt látná, hogy honnan hova jutottunk.

Mikor leszel elégedett?

Vinczepap Ferenc: Amit előbb is mondtam. Ha úgy fejezzük be az őszt, hogy elmondhatjuk igen is fejlődtünk. Ami az eredményeken is látszódik majd. Arra kérem az egri embereket támogassanak minket. Nem kiröhögni kell a csapatot egy nagy vereség után, hanem biztatni. Arra kérek mindenkit, hogy tartsanak velünk idén és nézzék meg hova juthatunk el a semmiből. Mit lehet elérni egy kis munkával. Ígérhetem, hogy küzdős, kemény, céltudatos és szerethető csapattá fogunk válni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?