2006: Srácok ez nemzetközi szintű volt, elképesztő meccsek, remek kis csapatunk van

2006 korosztály (U12) – Gödöllő Kupa:

Két vegyes csapattal indultunk el az U12-es korcsoport tornáján. A 2007-es korosztály minden téren érett arra , és játéktudásban is megállja a helyét ahhoz , hogy ők is a 2006-ak között szerepeljenek. Nagyon kíváncsian vártuk az első 8+1-es tornánkat. Főként a 2006-ra voltunk kíváncsiak, hiszen ők ebben a rendszerben fognak versenyezni a Kölyökligában, Bozsikon és minden más tornán is. Nagyon sok új, tehetséges játékos csatlakozott hozzánk a nyáron, aminek köszönhetően nagyot erősödött a keretünk. A torna célja számunkra egyértelmű volt. Szerettük volna felmérni és egy reális képet kapni arról, hogy honnan tudunk elindulni, hol tartunk jelenleg. Mi az amire tudjuk építeni a játékunkat majd az elkövetkezőkben és azt még jobbá csiszolni, tovább erősíteni. Illetve mik a gyengeségeink, hibáink amiben fejlődnünk kell és előre kell lépnünk a jövőben. Ez a torna, minden terén ideális volt erre, hiszen az országból 5-6 magas szinten jegyzett, 2006-os csapata is részt vett ezen a tornán. (UTE Labdarúgó Akadémia, Ferencvárosi TC, Gödöllői SK )

Eger SE “B” eredményei: 

Eger SE “B” 3-0 Gödöllői SK

Eger SE “B” 0-0 UTE Labdarúgó Akadémia “Lila”

Eger SE “B” 6-0 Dunaújváros PASE

Eger SE “B” 3-1 1908 SZAC Budapest

• Elődöntő:

Eger SE “B” 1-1 UTE Labdarúgó Akadémia “Fehér”

Büntetőkkel: 3-4

• Bronzmérkőzés:

Eger SE “B” 0-2 Gödöllői SK 

• “B” keret: Egyed Dániel(U11), Németh Gábor(U11), Grassi Elia(U11), Hegyi Zalán(U11), Ferenczi Soma(U11), Mester Csanád(U11), Molnár Gábor, Németh Boldizsár, Tari Bendegúz, Briz Csongor, Fűkő Dominik, Antal Donát, Barta Sámuel

Szakál CSaba: Az első mérkőzésen a házi gazda, nemrégiben az Aventics Kupát is elhódító Gödöllői SK csapatával csaptunk össze. Rögtön az első percben kapus elleni ziccert hibáztunk, kb. 5 méterről rúgtuk a kapusba a labdát egy beadást követően. Folyamatosan nyomtunk és a mi akartunk érvényesült. Iszonyatos tempót tudtak diktálni a fiúk. Meg is lett az eredménye. Vezetést szereztünk a 8. perc környékén. A mérkőzés folyamán a Gödöllő körülbelül háromszor volt a kapunk közelében, ebből kétszer szögletből. A lefújás előtt újabb találatot szereztünk így 2-0 lett a vége. A második meccsen az UTE “Lila” csapatával játszottunk. Gól nélküli döntetlen lett a vége. Hozzáteszem, ha 4-5 góllal nyerünk, egy szót sem szólhatott volna ellenfelünk. Kapufák és kihagyott helyzetek sokasága. Újra nagyszerűen játszottak a mieink. Harmadik csoportmeccsünkön a Dunaújváros PASE csapatát fektettük két vállra parádés játékunknak köszönhetően. 6-0 lett a vége.

Ami nem volt túl kedvező a sorsolás szempontjából nézve, hogy mind a négy mérkőzésünket pihenő nélkül, egymás után kellett lejátszanunk. Szerencsére erőnlétben teljesen rendben voltunk. Olyan volt mintha nem tudnánk elfáradni. Jött a negyedik és egyben utolsó csoportmeccsünk amit, ha megnyerünk elsőként megyünk tovább. Az ellenfél a nagyon jó erőkből álló, labda ügyes és kifejezetten technikás 1908 SZAC volt. A mérkőzés elején egy előre ívelt labda után, egy bomba góllal szerzett vezetést ellenfelünk.

Amit viszont ezután csináltak a pályán a srácok, az előtt le a kalappal! Három góllal válaszoltunk a SZAC csapatának és emellett még legalább 6-8 lehetőséget elpuskáztunk. A végeredménye 3-1.

Ezután jött az első 10 perces pihenőnk.

Pihenő után az Ország egyik legjobb 2006-os csapatával kerültünk össze az elődöntőben. Ellenfelünk az UTE Labdarúgó Akadémia “Fehér” csapata volt.

Őszintén megmondom rég láttam utánpótlásban ilyen iramú, okos, minden téren érett játékosokból álló csapatok meccsét. Ez bőven beillett volna a torna döntőjének is.

Tulajdonképp ott folytattuk ahol abbahagytuk. Nem fáradtak a fiúk. Sok lehetőség elrontottunk 0-0-ás állásnál, amit ha kicsit jobban odafigyelünk, koncentrálunk akkor eldönthettük volna a mérkőzést ebben a szakaszban.  A mérkőzés közepe felé vezetést szereztünk. Ezután folyamatosan alakultak ki a lehetőségek mindkét oldalon, de továbbra is előttünk adódtak nagyobb helyzetek. Az egyszer 18 perces játékidő vége előtt 13 másodperccel jött a slussz poén sajnos. Egy kapu elé beívelt labda után, rossz helyre ütöttük ki a labdát és üres kapura tudott gólt szerezni és egyben egyenlíteni az Újpest. Változás nem történt, hiszen le is fújták rögtön a gól után a meccset.

A büntetőknél náluk is és nálunk is hibátlanul értékesítette mindenki. Ők a negyediket is berúgták, mi sajnos elrontottuk. Az UTE jutott így a döntőbe, amit meg is nyert utána az FTC ellen. Mi pedig újra a Gödöllővel játszottunk bronzmeccset. Nagyon letört minket az úgymond “kiesés” és itt már azt éreztem a csapaton, hogy feladták a harmadik helyért vívott meccset. A mérkőzés elején, nagyon hamar kétszer is betalált a Gödöllő. Sajnos két egyéni hiba, ajándék labda után. Az utolsó 8 percben kezdtünk el kicsit játszani és teljesen a kapujukhoz szorítottuk őket, de már későn kapcsolatunk és itt jött ki a fáradtság is rajtunk.

Ez egy hatalmas feladat lesz a jövőben, hogy egy pofon után fel tudjunk állni és ne essünk szét egy pillanatig se.

Nagyon megvagyok elégedve a csapatommal! Teljesen nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy ezen a tornán mi voltunk magasan a favoritok még akkor is, ha ez sajnos most egy balszerencsés gól miatt nem párosult eredménnyel. Nem utolsó sorban kiemelném, hogy nálunk a keret fele egy évvel fiatalabb volt, ami megint csak egy óriási pozitívuma a dolognak. Továbbá három hete dolgozunk együtt az új igazolásokkal kiegészülve, ami megint csak gratulációt érdemel.

Gratulálok a fiúknak! A szememben ti vagytok a bajnokok.

 Torna végeredménye: 

  1. UTE Labdarúgó Akadémia “Fehér”
  2. Ferencvárosi TC
  3. Gödöllői SK
  4. Eger SE
  • Eger SE “A” értékelése: 

Sajnos csúszva érkeztünk meg, így kapkodni kellett az első mérkőzés előtt. Az elejétől fogva támadólag léptünk fel az FTC ellen. Hozzáteszem fizikálisan felnőtt kategóriába lehetett sorolni őket, de felvettük velük a versenyt. Sajnos háromszor is óriási, egyéni hibát követtünk el és passzoltuk oda az ellenfelünk támadójának a labdát és ezt ki is használták. Második mérkőzésen az UTE “Fehér” csapata volt az ellenfél.(későbbi torna győztes) Nagyon megfogott minket az első meccs és sajnos szétestek kicsit a fiúk. Simán nyert ellenünk az UTE. Bár az igazat megvallva itt is adtunk legalább két ajándék labdát. Harmadik mérkőzésen a Győrtől szenvedtünk egy gólos vereséget, de lehetőségek alapján ez a mérkőzésen egyértelműen nekünk állt. Sajnos nem voltunk koncentráltak a befejezéseknél. Az utolsó csoportmérkőzésünkön a Gloriett SE csapatával találkoztunk. Itt is rengeteg lehetőség dolgoztunk ki, de sajnos a kapu előtti szituációknál és az utolsó kulcsfontosságú passzoknál rendre hiba csúszott a gépezetbe. Végeredmény 2-1 a Gloriettnek. Helyosztó mérkőzést a Dunaújváros PASE csapata ellen vívtuk meg. Itt már iszonyatosan elvoltunk fáradva, hiszen zsinórban öt mérkőzést kellett játszani, pihenő nélkül. Ez azért valljuk be, egy 9-10 éves gyereknek elég megterhelő. Végül sikerült megszereznünk a győzelmet. A végére csak a gólkülönbség volt a kérdés.

Itt is csak gratulálni tudok a srácoknak! Az egyéni hibából kapott gólokat, ha levesszük és a lehetőségeink 50%-át gólra tudjuk váltani, nagyon szuper eredmény fog születni legközelebb, idősebbek között is.

• “A” keret: Molnár-Nagy Marcell(U11), Juhász Csaba, Hamar Botond(U11), Szomszéd Dávid(U11), Kelemen Balázs(U11), Jakab Balázs,(U11), Mészáros Ádám(U11), Barta Csongor(U11), Jászberényi Péter(U11), Stumpf Előd(U11), Magyar Domonkos, Neznovics Noé, Bozó Zsombor, Kanalovics Márk, Tóber Martin

Vélemény, hozzászólás?