Utánpótlás: Szép hétvége Kecskeméttől Debrecenig

XXI. SC Hírös-ÉP Kupa
Torna végeredménye:
1. Videoton FC
2. MTK Sándor Károly Akadémia
3. Eger SE 
4. Kiskunhalasi Szilády RFC
5. Újpest FC
6. SC Hírös-Ép Kecskemét “sárga”
7. Békéscsaba 1912 Labdarúgó Akadémia
8. Vasas Kubala Akadémia
9. SC Hírös-Ép Kecskemét “kék”
10. Jászberényi FC
11. KLC Kecskemét
12. SC Hírös-Ép Kiskunszentmiklós
Szakál Csaba:
Nyögvenyelősen indult számunkra a mai játéknap, de végül bronzérmet tudtunk szerezni Magyarország egyik legnívósabb téli teremtornáján, ahol kivétel nélkül Magyarország top csapatai voltak jelen.
Külön nagy fegyvertény, hogy a torna végső győztesét, a Videoton FC csapatát a mai nap csak mi tudtuk megállítani.
Az első két mérkőzésünket röviden annyival tudnám jellemezni, hogy elpuskázott lehetőségek tömkelege. Nagyon pontatlanok voltunk. Továbbá nagyon fáradtnak és kimerültnek tűntek a fiúk, de ez betudható a korai indulásnak és a hosszú útnak. Mindezek ellenére is sikerült bekerülnünk az aranyágra a top négy csapat közé, ami a csapat erejét és tudását bizonyítja. Az aranyág első mérkőzése az MTK korosztálya ellen kezdődött számunkra. Végig kiélezett mérkőzésen, mindkét oldalon sok-sok lehetőséget kidolgozva igazságos döntetlen született.
A második meccsünk a nagyon jó erőkből álló Videoton FC csapata ellen volt. Rettentően büszke voltam a fiúkra. Minden taktikai utasítást, amit kértem betartották és nagyszerű játékkal, végig koncentrálva, fegyelmezetten tudták legyőzni a Vidit.
Ezután számunkra már csak a fizikálisan nagyon erős és csapatszinten rettentően masszív Kiskunhalas volt hátra. Győzelem esetén és ha a torna zárómeccsén a Vidi legyőzi az MTK-t akkor aranyérmesek a mieink. Sajnos két gólos vereséget szenvedtünk egy olyan mérkőzésen, ami végig nekünk állt. Két hatalmas egyéni hiba után kaptuk mindkét gólt és nagyjából ennyi lehetősége is volt az ellenfelünknek.  A jövőben sokkal jobban kell kocentrálnunk az ilyen szituációkban.  A torna végső győztese a Videoton lett, aki az MTK-t győzte le.
Ami számomra nagyon pozitív volt a torna során, hogy egyetlen mérkőzésünket leszámítva (ESE – Videoton) játékosaim tudásuk kb. 60%-át adták ki magukból, mégis bekerültek a legjobb négy csapat döntőjébe.
Gratulálok a csapatomnak és az összes résztvevő csapatnak. Nagyon kultúrált, felépített és tudatos futballt játszott mindenki. Ilyen tornákon érdemes résztvenni.
A meghívást köszönjük az SC Hírös-Ép csapatának és Pelikán István kollégámnak! Remek torna volt!
Gratulálok Kiss Gabinak, aki egy évvel fiatalabbként először lépett pályára és mutatkozott be az U11-es csapatban.

 

LE-PETIT KUPA Debrecen:

 

Torna végeredménye:
1. EGER SE
2. LOKI FOCISULI
3.NÁNÁSI FOCISULI
4. DSI
5. KAZINCBARCIKA
6. NYÍREGYHÁZA-OROS
7.BALMAZÚJVÁROS
8. DEAC
Fűkő Péter: Számomra most nem is az eredmény az ami nagyon fontos. Nem az tesz igazán boldoggá, hogy megnyertük a tornát, hanem az, hogy nem tudok kiemelni senkit a csapatból, hiszen mindenki remekül teljesített. Mind egyénileg mind csapatként jól működtünk. A srácok egytől egyig alkalmazták azokat a dolgokat amiket az edzéseken tanultunk. Úgy érzem kezd beérni annak a munkának a gyümölcse amit ebbe a 2009-es korosztályba belefektetünk hétről hétre, hiszen van arca a csapatnak. Mindenki dicséretet érdemel. A szervezők is. Köszönjük a meghívást. Külön gratulálok Tarnóczy Noelnak aki a torna legjobb kapusa lett.

 

DSI ÚJÉVI – CITY TAXI KUPA. U7

 

Torna végeredménye:
1. Olasz Focisuli
2. DSI bordó
3. Eger SE
4. Debreceni Labdarúgó Akadémia
5. DSI sárga
6. Loki Focisuli
7. Balmazújváros
8. DEAC
Hegedűs Zsolt: Harmadik helyen végeztünk, de nem vagyok maradéktanul elégedett, és nem a helyezés miatt. Ezek a fiúk sokkal többre képesek mint amit megmutattak. De a foci ilyen. Főleg a gyerekeknél. Van mikor remek napot fognak ki van mikor kevésbé. Egy dolognak rettentően örülök, hogy a fiúk megmutatták, hogy egy olyan tornán ahol nem igazán megy a játék is tudnak remek dolgokat mutatni. Szaniszló Csanád küzdeni tudása, Szabó Beni cselező tudása Juhász Martin gyorsasága, Popov Martin keménysége vagy épp Vincze Márk bal lába is megvillant párszor. Egy biztos, hogy a jövőben sokkal bátrabban kell majd focizni. De idővel ez is jönni fog. Örülök, hogy Debrecenben focizhattunk. Mindig nagy szeretettel fogadnak ott minket. Remélem hamarosan ismét találkozunk.

Vélemény, hozzászólás?