Ide nekünk az oroszlánt! Jöhet a Juventus, a Liverpool, az Atletico Madrid és a Benfica

Hatalmas nagy dolgot vitt véghez 2008-as korosztályunk akik előző hétvégén Újpesten második helyen végeztek az Uefa Bajnokok Ligája magyarországi selejtezőjén, így képviselhetik hazánkat majd a legnagyobbak között, ahol megmérkőzhetnek többek között a spanyol Atletico Madrid, az angol Liverpool vagy épp Manchester City, az olasz Juventus, és a Benfica gárdájával.

De ne feledkezzünk meg a többiekről sem. Hiszen Németország, Ausztria, Törökország, Svájc, Skócia, Lengyelország, Finnország, Szlovénia, Csehország és Horvátország legjobbjai is jelen lesznek. Mi több még kínai csapattal is összemérhetjük erőnket, ha összesorsolnak minket velük.

A mini Bajnokok Ligájáról mindent elmond az, hogy tavaly a 4 között a Benfica és a Juventus mellett a bajnok Chelsea együttese volt ott.

A selejtező:

CHAMPIONS TROPHY KVALIFIKÁCIÓS TORNA

Torna végeredménye (1-16.):

Felsőház: 1. MTK 2. Eger SE 3. UTE Labdarúgó Akadémia 4. Kisvárda FC 5. Ferencvárosi TC 6. SC Hírös-Ép Kecskemét 7. Budapest Honvéd FC 8. Vasas Kubala Akadémia 9. Dalnoki Akadémia 10. Bozsik Akadémia Nyíregyháza 11. Kelen SC 12. Diósgyőri VTK 13. Gödöllői SK 14. Liver FC Budaörs 15. UTE U9 16. Budafoki LC 17.BVSC-Zugló 18.Dunakanyar Régió UFC 19.Szent Pál Akadémia 20.Kincsem SE 21.UTE Labdarúgó Akadémia “B” 22.Keleti Labdarúgó Utánpótlás SE 23.Péceli SE 24.Debrecen SC

Szakál Csaba:
Nagyszerű dolog, hogy ezt a sikert véghez tudtuk vinni. Büszke vagyok a fiúkra az elért eredmény miatt. A mutatott játékunkkal viszont nem vagyok maradéktalanul elégedett, egy-két mérkőzést leszámítva. Sajnos nem tudtuk játszani a saját stílusunkat, a sok passzos labda kihozatalokkal felépített kombinatív játékunkat, mert a játékterület mérete rendkívül le volt szűkítve. Emellett pedig olyan “extra” szabályok is voltak, hogy például nem volt les szabály és oldalról történő lapos passz helyett bedobással lehetett játékba hozni a labdát. Illetve átrúgni és átdobni is lehetett a labdát közvetlen az ellenfél térfelére. Ez mind az osztrák előírásnak megfelelően.
Az egész történethez hozzátartozik az is, hogy a legjobbkor időzítettek a srácok, mert pont az elődöntő volt az egyik olyan mérkőzésünk, ahol kellően fel tudtunk pörögni és nagyon jól játszottunk. Itt éreztem a fiúkon, hogy mindenki egytől-egyig nagyon motivált volt és csak a győzelem járt a fejükben. Átérezték a mérkőzés súlyát és tudták jól, hogy siker esetén ott vagyunk a döntőben és elérjük azt amit annyira szerettünk volna. Biztos vagyok benne, hogy emlékezetes marad számukra ez az elődöntő, amit az UTE csapata ellen vívtak. 1-1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel tudtuk legyőzni ellenfelünket 8-7 arányban.

Nagyon megtisztelő dolog, hogy 2018-ban, a házigazda UTE Labdarúgó Akadémia és az MTK mellett mi fogjuk képviselni Magyarországot a Világ legnagyobb és legnívósabb U10-es utánpótlás tornáján!

A torna legjobb védője tőlünk került ki Kiss Gabi személyében!

Gratulálok minden résztvevő csapatnak!
Köszönjük a meghívást Moskovits Gabinak! Remek szervezés volt!

Keret:
Racsek Zoltán, Csuhaj Zalán, Kis Atilla, Kiss Gábor, Gyebróczki Dávid, Meggyesfalvi Balázs, László Soma, Török Ádám, Szabad Gergő, Jakab Levente, Papp Kelemen

 

Vélemény, hozzászólás?