EGER SE 2008: Fantasztikus szereplés a Bajnokok Ligájában!

2018 CHAMPIONS TROPHY

128 csapatos döntőben a Világ 11. legjobbja az EGER SE U10-es korosztálya!

• Szakál Csaba vezetőedző:
Mertünk nagyot álmodni… és megcsináltuk!

A kemény és tudatos munka, a rengeteg belefeketett energia és végül, de nem utolsó sorban az akarat és az elszántság hatalmas sikert hozott. A fiúk talán még fel sem fogták azt, hogy mit értek el.

Ez a torna megmutatta nekem, hogy a mi gyerekeink semmivel sem rosszabbak mint a nemzetközi elit. A Benfica edzőjével váltottunk pár szót és ő is dicsért minket. Elmondta, hogy ezek a portugál gyerekek évente 20-25 hasonló erősségű tornán vesznek részt és emellett hazájukban is versenyeznek. Véleményem szerint ez az egyik fő kulcs. Míg mi évente 10 ilyen iramú mérkőzést játszunk, addig a nemzetközi élcsapatok 200 hasonló találkozón pallérozódnak és gyűjtik be a tapasztalataikat. Remélem a jövőben ez lehet a kulcs nálunk is. Ehhez a Szövetség vezetése és a támogatók is kellenek. Elengedhetetlen a nemzetközi szintű versenyrendszer ahhoz, hogy a Magyar utánpótlás csapatok legjobbjai ne maradjanak le a Top, külföldi csapatok legjobbjaitól és biztosítani kell azt, hogy rendszeresen magas színvonalú meccseket tudjanak játszani.

Elmondhatatlanul büszke vagyok a játékosaimra!
A soron következő Champions Trophy tornákra engedélyt és lehetőséget kaptunk arra, hogy kvalifikáció nélkül részt vehessünk a mutatott játékunk alapján, illetve ami még nagyobb dolog, hogy meghívást kaptunk a jövő májusban, Horvátországban megrendezésre kerülő 4 napos Elit tornára, ahol Magyarországot az Eger SE képviselné és kizárólag Top klubok fognak részt venni.
A Champions Trophy történetben Magyar csapat ilyen eredményt még nem ért el!

A Világ torna legjobb kapusa is tőlünk került ki Gyuricskó Boti személyében, aki nagyszerű védéseinek köszönhetően nyűgözte le a zsűrit!

Az alábbi Elit csapatokat utasítottuk magunk mögé:
Schalke 04 , Atleticó Madrid , Juventus FC , HNK Rijeka , Team Wiener Lienen , Wacker Innsbruck , Red Bull Academy Salzburg , Altinordu FK , NK Brinje Grosuplje , ASK Linzer ,NK Domzale
FC Lugano , ASKÖ Donau Linz
FC Hradec Kralovec , SV Lohhof
SV Schwechat , Sturm Graz , NK Lokomotiv Zagreb + 96 TOP csapat!!!!!!
•Többek között például:
Southampton FC ???????, AS Roma , Glasgow Rangers ???????, Austria Wien , Rapid Wien , SK Sigma Olomouc , FC Slovacko , Legia Warszawa , NK Osijek PAOK Academy , HJK Helsinki , Olimpija Ljubljana , Pogon Szczecin stb stb..

Gratulálunk a többi Magyar csapatnak is!
MTK
UTE Labdarúgó Akadémia
Ferencvárosi TC
Haladás Szombathely
Mészöly Focisuli
BVSC-Zugló
Komárom VSE

• Keret:
Gyuricskó Botond, Csuhaj Zalán, Kis Atill, Kiss Gábor, Gyebróczki Dávid, Szabad Gergő, László Soma, Meggyesfalvi Balázs, Török Ádám, Papp Kelemen, Jakab Levente, Racsek Zoltán

• Mérlegünk a tornán:
10 győzelem
3 vereség (SL Benfica, Sparta Praha, Crvena Zvezda)
28 lőtt és 16 kapott gól

 

Vélemény, hozzászólás?