Az NB III. -as Egerhez hat játékos érkezhet

A második évben már az NB II-es mezőnyt céloznák.
 Bajnoki cím ide, NB III-as feljutás oda, pihenésre aligha marad ideje, hiszen az ügyvezetők számára ilyenkor zajlik a munka dandárja. Hol tart a 2018/19-es csapat kialakítása?
– Az elmúlt napokban a bajnokcsapat meghatározó részét jelentő labdarúgókkal egyeztettem a jövőről – válaszolta Harmati Péter, az Eger SE ügyvezetője. – Ezek alapján mondhatom, hogy Antal Zsolt, Benke Norbert, Bukta Krisztián, Busai Barna, Debreczeni Dávid, Farkas Krisztián, Galambosi Máté, Gresó Mátyás, Lakatos Béla és Vajda Ákos játékára továbbra is számíthatunk. Igaz ez Fekete Viktorra, Titkó Krisztiánra és Mikolka Márkra is, de mivel ők szabadságukat töltik, a konkrét egyezségre még pár napot várni kell.

Harmati Péter (jobbra) próbál minél jobban felkészülni az NB III-ra Fotó: Korsós Viktor

– Szucsik Ádám kapcsán már megjelent, hogy külföldre készül, mi a helyzet a többiekkel?
– Az NB III-as keretben nem számolunk Szucsik Ádámmal, Balogh Martinnal és Dóczi Istvánnal, utóbbi kizárólag az ESE II csapatát erősíti az ősztől. Bollók Gábortól kapusként és edzőként is megváltunk, míg Jakab Richárddal – ugyancsak szabadság miatt – később egyeztetünk.
– A sikeredző, Vígh Ferenc irányítja majd a gárdát?
– Igen, vele képzeljük el az NB III-at, ám kizárólag edzőként, és az sem zárható ki, hogy kap majd maga mellé egy szakmai segítőt.
– Hány fős kerettel számolhat a tréner?
– Huszonkét játékossal úgy, hogy ebben megtalálható fiatalként Molnár András és Révész András.
– Akkor gyors számvetés: hat ember még hiányzik a huszonkettőből…
– Ők lennének az új igazolások. Hogy pontosan kikről van szó, az még nem publikus, mert megegyezés nem történt, erre az elkövetkezendő időszakban kerül sor. Az lenne a szerencsés, ha a július 2-án kezdődő felkészülésig a személyi kérdések eldőlnének. Ezen dolgozunk.
– A DVTK-tól, mint „anyaklubtól” ki és mi várható?
– Játékosokról egyelőre nem tárgyaltunk, de szándékukban áll, bízunk benne, hogy érkezhet Diósgyőrből erősítés.
– Ez érvényes az NB III-as szereplés feltételeinek biztosítására is?
– A költségvetés jelentős részét a Magyar Labdarúgó Szövetségtől és a DVTK-től érkező támogatás képezi, míg az egri önkormányzattal csak ezek után ülünk le tárgyalni, mert abban maradtunk, ha meglesz a feljutás, akkor térünk vissza erre a kérdésre.
– Amennyiben rendelkezésre áll majd a tervezett büdzsé és ennek megfelelően kialakul a játékoskeret, milyen célt tűznek ki a csapat elé?
– Az első évben az 1–10. hely valamelyikét célozzuk, de nem haragszunk meg, ha a dobogó közelében végez a csapat. A második évben, vagyis a 2019/20-as idényben ugyanakkor már az NB II-be jutás lesz az elvárás.
– Dóczi István kapcsán már esett szó az ESE II megyei I-be feljutott gárdájáról. Vállalja a csapat a magasabb osztályt?
– Igen, a Szabó Béla irányította gárda az I. osztályban szerepel majd az NB III-as együttes fiókcsapataként.
Forrás:- HEOL

 

 

Vélemény, hozzászólás?