Közel 8000 ember előtt az Eger tehetségei

A szombati napon Diósgyőr-Ferencváros rangadót rendeztek az NB1-es labdarúgó bajnokságban. Az ország legjobb szurkolótáborai közé tartozik a két klub drukker serege, így ezen a mérkőzésen is garantálható volt a fergeteges hangulat! Közel nyolcezer ember érkezett a stadionba és az “ultrák” remek hangulatot teremtettek.

A kis focisták álma, hogy ilyen mérkőzéseken léphessenek pályára! Az ehhez vezető út egyik lépcsőfoka, hogy a játékosokat bekísérhessék egy ilyen derbire, amelyre természetesen óriási a túljelentkezés!

A szakmai vezetők hosszú tárgyalássorozatának a végére eljutottunk oda, hogy az Eger SE bekísérőként szerepet kaphatott a mérkőzésen! Mielőtt elkezdtünk volna válogatni, hogy melyik csapat lesz a “miénk”, az is eldőlt, hogy mindkét klub játékosai egri kíséretben vonulnak be, így 22 egri gyermek élhette át ezt a felejthetetlen élményt! A klubon belül a 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben született tehetségek kapták meg a lehetőséget!

A szombati nap, így elég sűrű volt edzőknek, gyermekeknek, szülőknek, le a kalappal mindenki előtt! A 35 fős mérkőzés-kolóniát Hegedűs Zsolt edző vezette, aki az alábbi szavakkal emlékezett meg a derbiről:
A tegnapi napon minket ért az a megtiszteltetés, hogy a Diósgyőr-Fradi NBI-es bajnoki mérkőzésen mi lehessünk a játékos bekísérők. Nehéz bármit is mondani mert egy akkora élmény volt ez a játékosaink számára amik szavakkal leírhatatlanok. Láthattam a kis srácokat akik felnéztek a felnőtt játékosokra, izgultak, ezerrel vert a szívük. Csillogó szemekkel rohantak be hozzám a pályáról és szinte megállás nélkül mesélték kinek-ki, mit mondott éppen. A Fradi vagy a Diósgyőr játékos. Ezt át kell egyszer minden edzőnek élni. Mondhatja nekem bárki, hogy csak Messik vagy Ronaldok léteznek. A nagy francot. Igen ez nem olyan nagy de a miénk. Varga, Böde vagy épp Antal Botond kezét foghattam …és mosolyognak. Ez mindennél többet ér. Itt nem állunk meg. Mert a képzésük mellett arra is nagy hangsúlyt fektetünk , hogy az életben ehhez hasonló élményeket is megadhassunk nekik. Vannak még ötleteink. Hajrá Eger SE. Köszönöm a Diósgyőrnek, hogy ezt lehetővé tették.”

Fotók: Hegedűs Zsolt facebook, DVTK facebook

Vélemény, hozzászólás?