U12 – 4SPORT Cup – Eperjes (Szlovákia)


U 12-es csapatunk hétvégén Eperjesen (Szlovákia) a 4SPORT Cup tornán vett részt, a mérkőzésekről Szakál Csaba vezetőedző számol be.


 

Keret: Egyed Dániel, Molnár-Nagy Marcell, Grassi Elia, Ferenczi Soma, Cseh Zénó, Kelemen Balázs, Jászberényi Péter, Kiss Gábor (U11), Hamar Botond, Hegyi Zalán, Kis Atilla (U11), Barócsi Bence, Barta Csongor

 

Sajnos nem sikerült bekerülnünk a TOP nyolcba az első játéknap után, az eperjesi 4SPORT Cup Nemzetközi teremtornán.

A történethez hozzátartozik az is, hogy a rendezvény legkeményebb csoportjába kerültünk. (Természetesen ennek csak örülök, mert lényegében nagyon kemény, kiélezett meccseket tudtunk játszani.)

Ha ez a négy csapat a többi csoportba lett volna szétosztva, egyaránt mind a nyolc közé került volna a csoportkör befejezése után.

 

CSOPORTKÖR:

EGER SE 0 — 0 DJUFS Zinedine Uzhgorod “A” (??)

Az első mérkőzésen 0-0-ás döntetlen értünk el a rendkívül kemény, agresszív játékstílust képviselő DJUFS Zinedine Uzhgorod “A” csapata ellen. A 25 perces játékidő alatt legalább 12 nagyon komoly lehetőséget dolgoztunk ki ellenfelünk ellen. Az Ukrán gárda kapusa többször is nagy bravúrral tartotta meccsben csapatát, de amikor már ő is tehetetlen volt, akkor a kapufa segített be nekik. Sajnos ez volt az a mérkőzés, ahol semmi sem jött össze számunkra. Kétszer is előfordult, hogy még az “üres” kapuba sem tudtunk betalálni. A meccsnek volt olyan periódusa, hogy az Ukrán csapat 12 percen keresztül nem járt a térfelünkön. Sajnos nem tudtuk megszerezni azt az egy nagyon fontos gólt, amire a végelszámolásnál szükségünk lett volna.

 

EGER SE 2 — 2 FC Atlet Kyev “A” (??)

A második mérkőzésünkön Kijev egyik legjobb utánpótlás nevelő egyesületével, az FC Atlet Kyev “A” keretével csaptunk össze. Fizikálisan rettentően erős, nagyon masszív és gyors játékosokból álló ellenfelünk a torna legnagyobb esélyesének volt titulálva. Mindössze négy perc telt el és máris két gól volt az előnyünk, két szenzációs találatot követően. Nem könnyítette a dolgunkat, hogy nem sokkal a második gólunk megszerzése után elvesztettük a csapatkapitányunkat és sajnos nem is tudta folytatni a tornát. Ez érezhetően megfogta a fiúkat. Továbbá a játékvezetők is elkövettek mindent annak érdekében, hogy a Kiev vissza tudjon jönni a mérkőzésbe és legalább döntetlenre mentsen. Az összes kétes szituációt nekik ítélte meg. Számtalan segítséget kaptak. Nagyon agresszív, durva harcmodorra váltottak az Ukránok, de ami azt illeti minket se kellett nagyon félteni.. Egy véleményes kiállítással még jobban megnehezítették a dolgunkat. A vaktába előre vágott labdáikkal próbáltak helyzetbe kerülni. Sajnos két figyelmetlenségünket kihasználva, döntetlen lett az eredmény.

 

EGER SE 6 — 0 MFK Tatran Liptovsky Mikulás (??)

Utolsó meccsünkön annak tudatában léptünk pályára, hogy a biztos továbbjutáshoz a Szlovák ellenfelünket legalább 4 góllal kell felülmúlnunk és a csoport másik összecsapásán döntetlen eredménynek kell születnie. A torna lebonyolítási rendszerének megfelelően csak az első helyzetett csapatok, illetve a “D” és az “E” csoport második helyezettjei mennek tovább fixen. Az “A” , “B” , “C” közül csak a három csoport LEGJOBB MÁSODIK helyezettje folytathatta a nyolc között. Tehát nem csak a mi kezünkben volt a sorsunk. Ez volt az első amikor “futballozni” akart az ellenfél és nem abból állt a mérkőzés, hogy arra rúgták a labdát amerre állt a lábuk.

Hatalmas nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, végig domináltunk. A nagyobbnál nagyobb helyzeteket egészen a 13. percig nem tudtuk gólra váltani. Ekkor viszont megtört a jég! A srácok óriási bravúrt hajtottak végre és mindössze 12 perc alatt hatszor találtak a Liptószentmiklós kapujába.

 

A csoport másik mérkőzésén egy érdekes szituáció után megítélt, nagyon véleményes büntetővel az Atlet Kiev tudott győzni 1-0-ra, így ők jutottak tovább csoportelsőként. A legjobb második helyezettek közül pedig nem mi voltunk a legjobbak. Így lecsúsztunk az arany ágról.

 

EZÜST ÁG (9-16.): 

EGER SE 3 — 0 DJUFS Zinedine Uzhgorod “B” (??)

EGER SE 6 — 1 FC Nika Ivano-Frankivsk (??)

EGER SE 5 — 0 CK 179 Kiev “A” (??)

 

A mai játéknapon viszont minden extrém jó volt a csapat részéről! Lehengereltek mindenkit, aki felállt ellenük. Nem ismertek lehetetlent! Tényleg azt lehetett érezni rajtuk, hogy bárki lehetne most ellenük.

Egyetlen gólt kaptunk, de még azt is mi szereztük, egy balszerencsés csúsztatást követően. Védekezésünk nagyon stabil volt. Egy kezemen megtudom számolni, hányszor tudtak próbálkozni lövéssel az Ukrán ellenfeleink. Labdakihozatalaink, valamint sok passzos, kombinatív játékunk sokszor szemre is tetszetős volt és a felépített támadások végén gyönyörű gólokat szereztünk.

Nagyon büszke vagyok a játékosaimra! Ellentmondást nem tűrő mentalitással, agresszivitással léptek pályára bárki is volt az ellenfelük. Nemcsak, hogy felvették az Ukrán, Szlovák, Román, Szerb csapatok rettentően kemény harcmodorát, le is hagyták őket és emellett a játék minden elemében jobbak voltak ellenfeleiknél.

Ez a torna most így alakult! Nagyon sokat tanultak a srácok a három nap alatt, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek be, amire lehet építeni a jövőben és ez jelenleg mindennél fontosabb.

150 perc játékidő alatt csupán 3 kapott és emellett 22 rúgott góllal veretlenül hoztuk le a tornát, de ez balszerencsénkre csak a 9. helyre volt elég.


 

Vélemény, hozzászólás?