NB III. – Vasárnap Jászberényi FC-t fogadjuk a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban


Vasárnap a Jászberényi FC látogat a Szentmarjay Tibor Városi Stadionba. Ezzel a fordulóval elérkezünk a bajnokság feléhez, mivel hivatalosan ez az utolsó őszi forduló. De nem maradunk NB III-as foci nélkül, mert tavaszról előrehozott mérkőzéseken szurkolhatunk a jövő hétvégén, ugyancsak hazai környezetben a Ceglédi VSE ellen, valamint az év utolsó mérkőzésére a Budapestre utazunk az ESMTK otthonába december első vasárnapján.

A Jászberényi FC csapata jelenleg a 4. helyt foglalja el a tabellán, csupán a kevesebb győzelme miatt maradt le a dobogó legalsó fokáról. Az előző fordulóban hazai pályán sikerült legyőzniük az ESMTK csapatát. A mérkőzés érdekessége, hogy két olyan játékossal – Lakatos Béla és Gresó Mátyás – is találkozhatunk a pályán, akik az előző szezonban még az Eger SE csapatát erősítették.

Szeretnénk folytatni az utolsó két mérkőzésen elkezdett szériát, vagyis a három pont megszerzése a cél a csapatunk számára. Két hete hazai pályán gyűjtöttük be a három pontot a Balassagyarmati SE ellen, valamint a múlt héten bravúros győzelmet arattunk a Termálfürdő FC Tiszaújváros otthonában. Az utóbbi két mérkőzésen begyűjtött hat pontnak köszönhetően sikerült három pozíciót javítani a tabellán, így jelenleg a 9. helyet foglaljuk el.

A 2018-2019-es szezonban Egerben 3-2 nyertünk, míg Jászberényben ugyanilyen arányban a hazai csapat került ki győztesen. A két mérkőzésen a megszerzett öt gólunkból hármat az a Gresó Mátyás szerzett, aki most a vendég csapat színeiben látogat a Szentmarjay Tibor Városi Stadionba, valamint meccsenként egy-egy gól fűződik Farkas Krisztián nevéhez.


Honlapunkon Sütő Szilárd vezetőedző és Bartusz Dánel csapatunk játékosa mondja el, hogy mit vár a hétvégi mérkőzéstől:


– A bajnoki cím egyik várományosával találkozunk a hétvégén. Egy vereségük ellenére hat pont a lemaradásuk az élen álló Füzesgyarmattal szemben. Nagy nyomás van a Jászberényi játékosokon mert a téli szünetig nem hibázhatnak többet. Mi nagyon felszabadultan és motiváltan készülünk a találkozóra. Kiegyenlített mérkőzésre számítok, ahol a Jászberénynek extra kockázatot is fel kell vállalnia. Fontos lesz a csúcsformában lévő támadó szekciójuk semlegesítése, de úgy gondolom a feladatra megvannak a megfelelő játékosaink.

– Nehéz mérkőzés elé nézünk egy szervezett és a tabellán jól elhelyezkedő csapat ellen. Viszont úgy gondolom, hogy az előző mérkőzésünkkel mindenkinek megmutattuk, hogy senkitől sem félünk és senki sem becsüljön alá bennünket. Elsődleges célunk abszolút az lesz, hogy itthon tartsuk a 3 pontot és ezzel folytassuk a nyerési szériánkat. Bízom a csapatomban és a számunkra pozitív eredményre!

A mérkőzés játékvezetője: Jakab Árpád

Asszisztensek: Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit


NB III. Keleti csoport – Aktuális tabella


A forduló mérkőzései


 

Vélemény, hozzászólás?