NB III. – Őszi szezon értékelés: A futball hosszú távon mindig igazságos


Az őszi eredmények értékeléséből nem maradhat ki az Eger SE NB III. – Keleti csoportjában szereplő felnőtt csapatunk sem. Együttesünk mozgalmas őszi szezont tudhat maga mögött. A bajnokság elejére szinte teljesen kicserélődött a csapat, a 2019-2020-as szezonnak új edzővel vágtunk neki Klink Zoltán személyében, majd őt öt forduló után Sütő Szilárd váltotta a kispadon. Magyar Kupában tv-s mérkőzést játszottunk a MOL-Fehérvár FC ellen, voltak bosszantó vereségeink, de sikerült bravúrokat is végrehajtani. Az új edző munkája egyre jobban meglátszik a csapat játékán, ami bizakodásra ad okot a tavaszi folytatásra. Jelenleg a 11. helyet foglaljuk el a tabellán, eddig 5 alkalommal sikerült győztesen elhagynunk a pályát, 1 döntetlen és 10 vereség mellett.


Az őszi szezon értékelésére megkértük Sütő Szilárd vezetőedzőt és Debreceni Dávid csapatkapitányunkat.


– Először is szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját amit az Eger SE sikereiért tett az előző évben.  A csapattal és a stábtagokkal és a klub dolgozóival nagyszerű volt együtt dolgozni az elmúlt hónapokban, a sikereket és a kudarcokat is mindig próbáltuk reálisan értékelni fontosnak tartottuk a következetességet. Úgy érzem bizonyos mérkőzéseken többet érdemeltünk volna, de a futball hosszú távon mindig igazságos, majd tavasszal visszaszerezzük ezeket az elhullajtott pontokat.  Nagyon jó emlék marad számunkra a Videoton elleni kupamérkőzés ahol az ország egyik legjobb csapatával játszottunk egy nagyszerű mérkőzést. Szintén pozitívnak értékelem, hogy az alsó házi rangadókon nem szenvedtünk vereséget és két élcsapat ellen is pontot tudtunk szerezni. Összességében tavasszal akkor tudjuk elérni a céljainkat, ha a szervezettségünk megmarad és tovább fejlődik a támadó játékunk a befejezéseknél pedig hatékonyabbá válik. Szeretnénk a csapat nevében megköszönni a szurkolók egész éves biztatását, és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánunk minden Eger SE szimpatizánsnak.

– Nehéz őszi szezonunk volt, 11. helyen zártunk, mégsem vagyok csalódott. Nagyon mélyről jöttünk vissza, ami mutatja a csapat tartását. 5 fordulóval a vége előtt kieső helyre estünk vissza és még eltiltások, sérülések is nehezítettek a feladatunkat, de sikerült helytállnunk és előrébb tudtunk lépni a tabellán.Egyre jobb lett az öltözői hangulat,ami sok erőt adhat a tavaszi folytatáshoz, ami szintén nem lesz könnyű. Az pedig külön öröm hogy a magyar kupába a Fehérvár ellen egy tv-s meccset tudtunk játszani és sikerült megnehezíteni a dolgukat. Minden játékosnak, vezetőnek, stábtagnak és szurkolónak Boldog Karácsonyt kívánok!

NB III. – Keleti csoport őszi tabella


NB III. – Keleti csoport őszi eredmények


A képre kattintva nagyítható!

Vélemény, hozzászólás?