Zártkapus mérkőzések következnek, így szombaton nézők nélkül fogadjuk a Füzesgyarmati SK csapatát


Az MLSZ az alábbi közleményben zártkapussá nyilvánította az összes magyarországi labdarúgó mérkőzést.

Ez érinti a szombaton megrendezésre kerülő Eger SE- Füzesgyarmati SK NB III-as bajnoki mérkőzésünket is, amit nézők nélkül rendezünk meg, valamint minden egyéb felnőtt és utánpótlás találkozót is!


A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány mai rendkívüli döntését követően csütörtöktől visszavonásig az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zártkapus megrendezését rendelte el. A helyszínen nem, de a televízióban követhetőek lesznek a mérkőzések.

A korlátozás azt jelenti, hogy a szűk körű rendezőgárda mellett kizárólag a játékosok és a stábtagok lehetnek jelen, az M4 Sport és az m4sport.hu ugyanakkor továbbra is műsorára tűzi a mérkőzéseket. Az MLSZ szerdán délután levélben részletesen tájékoztatta a klubokat, hogy az egészség megőrzése érdekében milyen feltételekkel kell megrendezni a professzionális és amatőr mérkőzéseket.

A szövetség emellett határozatlan ideig felfüggesztette grassroots-programjainak (OTP Bank Bozsik-program, Fair Play Cup, szociális programok) rendezvényeit, tornáit és fesztiváljait.



A zártkapus mérkőzésekre vonatkozó szabályok:

A zárt kapus mérkőzésekre kizárólag az alábbi személyek léphetnek a sportpálya, stadion illetve csarnok területére:

  • NB1 férfi felnőtt: maximum 45 fő
    NB2 férfi felnőtt maximum 35 fő
    minden egyéb férfi, női, felnőtt utánpótlás és futsal maximum 25 fő
  • az MLSZ vagy a megyei/ budapesti igazgatóság által delegált hivatalos személyek (játékvezetők, játékvezető-asszisztensek, ellenőrök)
  • a mérkőzés lebonyolításához szükséges minimális technikai személyzet
  • a mérkőzés lebonyolításához előírt hazai rendezői gárda
  • a mérkőzés lebonyolításához előírt egészségügyi személyzet
  • labdaszedők (maximum 10 fő, 14 év feletti)
  • jogtulajdonos televíziós közvetítés/felvétel esetén a közvetítéshez/felvételhez szükséges technikai személyzet

A fent felsorolt intézkedések teljeskörű betartásáért a szervező egyesület, a vendégcsapat személyei tekintetében pedig a vendég sportszervezet a felelős. A szövetségi ellenőr jelenlétében tartott mérkőzéseken a stadion, sportpálya, csarnok területére belépő személyek névsorát a szövetségi ellenőrnek kell átadni a mérkőzés kezdete előtt legkésőbb 60 perccel.

A fenti rendelkezések megszegése, avagy a tájékoztatás elmulasztása súlyos fegyelmi vétségnek minősül.

Közölték továbbá, hogy a játékvezetők arról kaptak tájékoztatást, hogy a megszokott, a sportszerűség által is megkövetelt, a mérkőzés előtti, utáni kézfogásokat a rendelkezések visszavonásáig mellőzék a játékosok, játékvezetők és a stábtagok.

A fenti szabályok a felkészülési mérkőzésekre is vonatkoznak.


 

Vélemény, hozzászólás?