Elkezdődtek az egyeztetések a folytatással kapcsolatban


Mint köztudott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón több, a sporthoz kapcsolódó kormányzati döntésről is beszámolt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Vagyis, „május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket”  – jelentette be a miniszter. 

Hivatalosan, a  Magyar Közlöny 2020. évi 96. számában a Kormány 170/2020. (IV. 30.) számú rendelete, amelynek első paragrafusának első bekezdésében az alábbiakat tartalmazza:

„1. §
(1) Magyarország egész területén
a) sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható,
b) a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett” 
– áll a Magyar Közlönyben.


A rendelet által megfogalmazottak szerint Eger SE vezetése is megkezdte felkészülést a továbbiakkal kapcsolatban. Hétvégén Harmati Péter operatív igazgató és Vitányi László utánpótlás szakmai igazgató elkezdte a egyeztetéseket a folytatásról. Itt előzetesen megvitatták az edzések, mérkőzések lehetséges lebonyolításának módját. A csapataink által használt létesítmények nyitásával kapcsolatban a fenntartó önkormányzat 2020. május 5-e, keddre ígért döntést.



 

Vélemény, hozzászólás?