NB III. – Nem folytatódik a felfüggesztett NB III-as bajnokság


A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján tette közzé az elnökség határozatát, hogy a felfüggesztett NB III-as bajnokság nem folytatódik.

“Az egyes nagypályás bajnokságokat érintő részletes elnökségi határozatok

Férfi felnőtt NB III

A felfüggesztett NB III-as bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnoki csoportoknak nincs hivatalos végeredménye, így nincsenek bajnokok, érmesek, és végeredmény alapján feljutók és kiesők sem.

A záró táblázat 1. helyén álló csapatok (összesen három) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázatok utolsó három helyén álló csapatok, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (összesen tíz csapat) nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba való nevezésre.

A 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságra azok a csapatok nevezhetnek, amelyek a fentiek alapján nem kerülnek át másik bajnokságba, valamint a Merkantil Bank Liga záró táblázatának 18. és 19. helyén álló csapatok, a megyei I. osztályból feljutó csapatok és a 2020/21-es férfi felnőtt nagypályás NB I-es csapatok második csapatai.” –  olvasható az MLSZ honlapján.

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható: MLSZ elnökségi határozat


Az NB III. Keleti csoportjának záró táblázata a 2019-2020-as bajnokságban az MLSZ határozata alapján

Ezek szerint a következő szezonban az NB II-be feljutott csapat a csoportunkból a DEAC, kiesett az FC Hatvan, a DVTK II. és az Ózdi Kohász SC, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapatként a DVSC II.



 

Vélemény, hozzászólás?