Női U20 és felnőtt – Az Eger SE a női fociban sem tétlenkedik


A nyár folyamán változás történt a női foci háza táján. A női U20-as és a felnőtt csapat irányítása is Vitányi Lászlóhoz került, ennek apropóján a vezetőedzőt és csapatok játékosait kérdeztük a tapasztalatokról, az elvárásokról és áttekintjük az érkezők listáját is.

– Ahogyan korábban fogalmaztam nem kértem ezt a feladatot, de miután tulajdonos Úr rám bízta, így nagy lelkesedéssel fogtam bele. A férfi NB III-as és megye I. o. után a női felnőtt csapatot is vezethetem a klubnál, ez pedig óriási megtiszteltetés!!! Korábban már volt női csapatom, így nem teljesen ismeretlen közegbe kerültem, valamint a csapat tagjait is ismertem már. Nagyon pozitívan csalódtam a Hölgyekben, egyre többen járnak edzésre és lelkesen csinálják a feladatokat. Remélem ez majd előbb-utóbb eredménnyel párosul. Nagy öröm számomra, hogy a klubnál immáron a gyermek leány focitól a felnőttig több korosztályban is sportolhatnak, azon hölgyek, akik kedvet éreznek a labdarúgáshoz.

Borosi Dorina a felnőtt csapat kapitánya, a klubunk színeiben még az NB II-ben is pályára lépő, 23 esztendős, a civil életben joghallgató játékosa az alábbiak szerint tekint az előttünk álló bajnoki évre

Borosi Dorina
– Az idei évtől azt várom, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból és azt, hogy az edzéseken begyakorolt feladatokat éles helyzetben is vissza tudjuk adni. Mivel az előző szezont nem sikerült befejezni, így remélem, hogy megfelelő időt kaptunk a pihenésre és újult erővel tudunk ismét a pályára lépni. Az edzéseken is egyre többen vagyunk és új játékosok is érkeznek hozzánk, úgyhogy én bízom a legjobbakban!

A felnőtt együttes mellett, az U20-as csapat motorja, húzóembere, egyben csapatkapitánya, az Eger színeiben 50 nagypályás bajnokin 30 gólt szerző Mátyás Patrícia így látja:

 

Mátyás Patrícia
– Szeretném, ha ebben a szezonban meg tudnánk valósítani azokat a dolgokat, amik a tavalyi szezonban nem sikerültek. Véleményem szerint ez idén összejöhet, hiszen minden körülmény adott arra, hogy kialakítsunk egy fizikailag erős csapatot. Szeretném, ha fejlesztenénk a taktikát és a legfontosabb, hogy minden játékosunk azért játsszon, hogy élvezze és szeresse amit csinál. Fontos számomra a kommunikáció is, amin szintén szeretnék javítani, hiszen ez is fontos egy csapat életében. Abban az esetben lennék elégedett, ha látható lenne mérkőzéseken az, amit edzéseken teljes erővel fejlesztünk és képezünk. És égül, de nem utolsó sorban, segítsük egymást csapattársaimmal és biztos támaszt nyújtsunk egymásnak, mint csapat és mint egy család! Ez egy jó csapat, jó játékosokkal és nagyon jó barátokkal

Mindkét együttes stabil tagja Bíró Petra, akit szintén megszólaltattunk:

Bíró Petra
– Mint az utánpótlás és felnőtt csapat játékosa, úgy gondolom, hogy egyre nagyobb erőbedobással és szorgalommal állunk az edzésekhez és a bajnoksághoz is. Véleményem szerint, ha tartjuk ezt a hozzáállást akkor képesek lehetünk minél jobb eredményeket elérni. Örülök az új játékosoknak is, kialakult egy családias hangulat a csapatban, ami lehetővé teszi azt, hogy könnyen együtt tudjunk működni a meccseken és edzéseken egyaránt.

Felnőtt csapatunkból igazolt el eddig senki, érkező vonalon visszatért Tamkó Diána, valamint hozzánk igazolt a Szajol csapatától Szívósné Bozsó Renáta (több, mint 100 NB2-es mérkőzés), Szolnokról Pázmándi Anett és Gál Mónika, Monorról Kiss Virág és az Újpest csapatától Orbán Cintia.

Bízunk benne, hogy egyre nagyobb vonzerő leszünk a környékbeli lányok és hölgyek részére és minket választanak klubjuknak!



 

Vélemény, hozzászólás?