Berecz Kornél “Eger Város Jó tanulója, Jó Sportolója” kitüntetésben részesül október 23-án


Óriási megtiszteltetés érte klubunk korábbi játékosát Berecz Kornélt, hiszen október 23-án az “Eger Város Jó tanulója, Jó Sportolója” kitüntetésben részesíti Mirkóczki Ádám polgármester, melyet az Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése kiváló tanulmányi és sport területén elért eredménye, kimagasló közösségi munkája elismeréseként ítélte oda Kornélnak.

A 15 éves játékos Egerben, a Plútó színeiben kezdte labdarúgó pályafutását, majd mezőkövesdi kitérőt követően klubunkat erősítette. A 2018/2019-es bajnoki évben 24 mérkőzésen 67 góllal segítette a csapatot a másod osztályú bajnoki címhez, rá egy évre pedig 14 mérkőzésen 23 gólnál tartott, amikor a bajnokság a vírus helyzetre tekintettel véget ért. Bár a felkészülést a csapattal kezdte meg, már hónapok óta válogathatott az ajánlatok közül, amelyek közül végül is a Mol Fehérvár ajánlatát fogadta el. Kornél klub választásban fontos szempont volt, hogy megfelelő erősségű gimnáziumban tudja tanulmányait folytatni, hiszen a sport mellett kiváló tanuló is.

Egerben utolsó edzője, klubunk szakmai igazgatója Vitányi László volt, ezért őt kérdeztük először:
– Nem gondolom, hogy edzőként bármilyen nagyobb szeletet kellene kivennem Kornél csodálatos elismeréséből, hiszen (sajnos) rendkívül rövid ideig dolgozhattam közvetlenül vele. A dicséret elsősorban Horváth Tamás, Gyetván Krisztián, Jakab Sándor és Szakál Csaba kollégáknak jár, akik rendkívül fontos időszakokban képezték Korit. A klub szakmai vezetőjeként két éve figyeltem a teljesítményét, fejlődését és mindig lenyűgözött a szerénysége, akarata, tisztelettudása és a sportág iránti alázata, ezért is választottam meg csapatkapitánynak. Természetesen még nem lehet megmondani lesz-e belőle első osztályú labdarúgó, de olyan úton van, amelyen eljuthat oda. Hiányosságaival és erősségeivel is tisztában van. Kornél mögött egy rendkívül támogató, odaadó és szeretetteljes családi háttér áll, amely szintén segíthet a helyes irányban tartáson. A rengeteg gól, a sok megkeresés, a válogatott meghívó, a kiváló tanulmányi eredmény, a személyisége méltóvá teszi erre a díjra és bízom benne, hogy további lökést ad pályafutásához.

Első edzője a jelenleg Mezőkövesden dolgozó Horváth Tamás volt, aki így emlékszik Kornélra:
– Kornél öt és tíz éves kora között volt a játékosom, magyarán a labdarúgás alapjaival én ismertettem meg. Kulturált családi háttérrel rendelkező gyermekként nagyon jól nevelt, csendes és szorgalmas volt, edzésekről csak elvétve hiányzott. Gyorsan tanuló játékost ismertem meg személyében, testalkata mindig fejlettebb, akceleráltabb volt társainál, akikkel szép sikereket értünk el már egészen kicsi korban. Kornél támadó játékos lévén, fontos gólokkal vette ki a részét a győzelmekből. Szerencsémre rengeteg ilyen intelligens, alázatos játékossal dolgozhattam együtt pályafutásom során, Kori egyike volt a legkiválóbbaknak.”

Kornél osztályfőnökét is megszólaltattuk a kitüntetés kapcsán, Mezeiné Mohos Beatrix az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában volt Kornél pedagógusa:
– Kornélnak 10 éves kora óta voltam az osztályfőnöke és testnevelő tanára. Már akkor feltűnt céltudatossága, elhivatottsága a futball sportág iránt. Az iskolában mindig kiválóan teljesített, példás szorgalmával és segítőkész, türelmes, megértő magatartásával kivívta osztálytársai elismerését! Diákönkormányzati vezetőnek is megválasztották! Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy Kornél megkapta az “Eger város jó tanulója és jó sportolója” díjat és a továbbiakban is sok sikert kívánok neki!

Végül a díjazottat, Berecz Kornélt is megszólaltattuk, aki csapatkapitányként, a 10-es mez birtokosaként lépett egy magasabb szintre, ahol eddig minden bajnoki mérkőzésén kezdő játékosként szerepelt:
– Épp mentem haza edzésről és hallottam, hogy jött egy üzenet a telefonomra. Megnéztem és láttam, hogy “Értesítés kitüntetésről” a cím. Először azt hittem, hogy rossz e-mail címre küldték. Aztán elolvastam és hirtelen nagyon boldog lettem, nem is hittem el. Felhívtam a szüleimet, akik szintén nagyon meghatódtak. Sokat jelent nekem ez a város, itt nőttem fel és bárhová is megyek majd a világban, mindig vissza fogok jönni. Jelenleg a Mol Fehérvár FC tagja vagyok, kicsit nehéz volt elmenni Egerből, mert egy új helyzet elé állított az élet. Az éveket élvezettel töltöttem az Eger SE-ben és sok minden tanultam edzőimtől mind szakmailag, mind emberileg. Köszönettel tartozom Nekik ezért. A csapatot is nagyon szerettem, hiszen régóta együtt rúgtuk a bőrt. Köszönöm Eger!!!”

A díjátadóra október 23-án a Városháza, Dísztermében kerül sor, ahová a játékos mellett, klubunk szakmai igazgatóját is meghívták!

Szívből gratulálunk Kornélnak és korábbi edzőinek, bízunk benne, hogy hamarosan az NB1-ben láthatjuk!



 

Vélemény, hozzászólás?