NB III. – Sütő Szilárd vezetőedző értékeli az őszi szezont

Fotó: Lénárt Márton


NB III-as csapatunk az előkelő 3. helyen zárta az őszi szezont. Ennek apropóján kértük meg honlapunkon Sütő Szilárd vezetőedzőt, hogy értékelje a dobogós őszt, valamint, hogy milyen tervekkel vág neki a csapat a tavaszi folytatásnak.


Hogyan értékeli az NB III. csapat 2020-as évét, ezen belül is az őszi szezont?

– A szezon kezdetekor azt a célt tűztük ki, hogy ne a kiesés ellen küzdő csapatok csoportját erősítsük, hanem látható legyen az előrelépés és csatlakozzunk az élcsapatok táborába. A számszerű eredmények alapján ez sikerült, illetve hétről hétre érezhető volt, hogy minden csapat teljesen másként viszonyul hozzánk. Örülök, hogy sikerült belépnünk egy másik “klubba” a bajnokságon belül. Ezektől a konkrét eredményektől függetlenül van egy kis hiányérzetem, mert a vírusfertőzéstől függetlenül voltak olyan mérkőzéseink, amikor értékes pontokat veszítettünk, ebből tanulnunk kell a tavaszi folytatásra. Nagyon örülök, hogy a bajnokság hajrájában a csapat le tudta küzdeni a vírus okozta nehézségeket, és a játékosok megmutatták milyen karakterek.

Az idei záró forduló után a 3. helyen várja a tavaszt a csapat, elégedett a helyezéssel?

– Azzal elégedett vagyok, hogy a dobogón zártuk a bajnokság első szakaszát és azzal is, hogy mindenki élcsapatként kezel minket. Ettől függetlenül mindig próbálunk előre tekinteni, a vírus helyzet előtti időszakban voltak olyan mérkőzéseink, ahol értékes pontokat hagytunk veszni, amiért csak saját magunkat okolhatjuk. Ahogy korábban is említettem, ebből tanulnunk kell a tavaszi folytatásra. Szintén nagyon pozitív, hogy a lejátszott 21 mérkőzésből 11-et tudtunk lehozni kapott gól nélkül, ami komoly stabilitást mutat, erre lehet építeni.

A jelenlegi eredmények tükrében mi a cél a bajnokság végére?

– Célunk, hogy a dobogón fejezzük be a bajnokságot, és előre kell tekintenünk fél szemünk a Jászberényen lesz a folytatásban. Végezetül szeretném megköszönni minden játékosunknak, klub dolgozónknak és szurkolónknak az egész éves munkáját és támogatását. Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Boldog Új évet kívánok.


Köszönjük a válaszokat, sok sikert kívánunk a tavaszi folytatáshoz!



 

Vélemény, hozzászólás?