U14-U16 leány – Szezonértékelés edzői szemmel – Hegedűs Zsolt

 


Folytatjuk honlapunkon az utánpótlás csapataink szezonértékelését edzői szemmel. Sorozatunkban az U14-es és U16-os lányok vannak a középpontban. Az U14-es csapat a 2. helyen végzett a tabellán, míg az U16-os leányok 100 %-oa teljesítmény nyújtva nyerték meg a bajnokságot.


Honlapunkon az U14-U16 leány csapataink vezetőedzője Hegedűs Zsolt válaszol kérdéseinkre.

Idén vetted át a lányok irányítását. Nem féltél a feladattól?

  • A cselekvés magával hozza az újabb lehetőségeket. Ha elindulok egy új irányba, és küzdeni kezdek valamiért, akkor újabb ajtók nyílnak meg előttem. Így voltam ezzel tavaly augusztusban, mikor így döntöttem bele vágok egy új kalandba és átveszem a leány U14 és U16 együttest Kollár Péter kollégámtól. Akkor még nem tudtam csak sejtettem mi vár rám. Őszintén szólva nagyon féltem a feladattól. Rengeteg kérdés volt bennem. Menni fog lányokkal? Hiszen sose dolgoztam csak fiú csapatokkal. Fognak rám hallgatni? Hiszen ők már nagyobbak. Elfogadnak majd? Rengeteg ilyen és ehhez hasonló kérdés. De azt gondoltam, ha nem félsz tőle, nem érdemes belevágni. Aztán úgy gondoltam néha nem árt, ha a szükségesnél jobban megnehezítjük az életünket. Ne csak ott ugorjunk át a kerítésen, ahol a legalacsonyabb!

Bele is vágtatok a munkába, itt éreztél valami változást?

  • Jött az első edzés. Ott éreztem itt minden eldőlt. Az első pillanattól egy hullámhosszon voltunk a lányokkal. Rögtön befogadtak mintha már évek óta ismernének. Nem kérdeztek , nem szóltak csak hallgattak, hallgattak egy nagyon maximalista embert, egy olyan edzőt, aki utál veszíteni. Egy dolgot megígértem nekik. Nagyon nehéz lesz. Sok sírás, izzadság, meg nem értés, vita, harag, és persze kemény munka. De azt is mondtam ha velem tartanak év végén nagyon boldogok lesznek.

Veled tartottak?

  • Talán néha néha egy egy pillanatra azt gondolták nem tartanak velem egy egy nagyon kemény edzés közben a nyár végén hatalmas melegben, de ezek az érzések gyorsan megszűntek. Vagy legalábbis remélem. Mennyit mondogattam nekik, hogy a sikerhez sorozatos győzelmek kellenek. Nem győzhetsz, veszíthetsz, győzhetsz, veszíthetsz. Azt akartam ők legyenek a legjobbak. Nem elégedtem meg azzal hogy jók legyenek. Számomra akkor és most is csak a legjobb volt elfogadható. Lehet ezért engem szeretni, vagy nem szeretni én ilyen ember vagyok. A munkában hiszek mert tudom év végén annak meg lesz az eredménye. Vagy nyersz, vagy veszítesz. De ha dolgozol nyerni fogsz. Itt nem szabad félreérteni. Nem csak a három pont a győzelem, hanem mikor átlépjük saját határainkat. Feszegetjük egy ideig majd berontunk úgy a házba, hogy a plafon is leszakad. Ezek a lányok pedig pont ezt tették. Fájt, sokszor rossz volt de nem álltak le soha egy pillanatra se. Persze voltak olyan időszakok, amikor néha én is elfáradtam és láttam ők is, de ezeken mindig túl tudtunk lépni. Igazi csapatként együtt. Mert egy igazi csapattá váltak. Egymást támogatva, dicsérve.

Így vágtatok neki a szezonnak, ami igen jól sikerült.

  • A szezont rögtön egy vereséggel kezdtük U14 korosztályban, valljuk be nem túl jó játékkal és kapus nélkül hiszen kapusunk eligazolt a Fradiban, de ami ez után következett a legszebb álmaimat is felülmúlta. U16 korosztályban nem találtunk legyőzőre és 100% os bajnoki címet szereztünk. Lehet ez bármilyen osztály, vagy bajnokság hatalmas eredmény. De, úgy hogy rettentően erős csapatok ellen tettük meg mindezt nagyban emeli az értéket. A Kisvárda, az Olasz Focisuli, a Balmaz is nagyon nagyon jó játékosokból állt. De a többiek is nagyon ügyes dolgokra voltak képesek. A Kövesd, a Cigánd, vagy éppen a Csenger. Nagyon büszke voltam és vagyok a lányokra, hogy tökéletes szezont produkáltak. Ami számomra még jobb, hogy nem egy játékosra épült a csapat. Többen is 10 gól felett, vagy környékén termeltek. Ami nagy dolog sokszor három 2008 születésű lánnyal a kezdőben. Ezt megismételni szinte lehetetlen lesz. De sose veszik el a csajoktól.

A kisebb korosztályokban is hasonlóan sikeresek voltatok.

  • A kisebbeknél (U14) is sok jó mérkőzésünk volt. A DVTK nagyon erős csapatát kétszer is megvertük a szezonban, ami hatalmas dolog. De a Várda Labdarúgó Akadémia ellen is két magabiztos győzelmet arattunk. A bajnokság legerősebb csapata a Nyíregyháza volt. Ami nagyon tetszett, hogy a második meccsen már sokkal érettebb és jobb játékot mutattunk be. Igaz kikaptunk 3-0 rá, de rengeteg helyzetet hagytunk ki, vagy ellenfelünk remek kapusa védett hatalmasakat ziccerben. Nagyon szép játékot mutattunk be, fantasztikus labdakihozatalokkal. De szerintem az év meccsét Diósgyőrben játszottuk, ahol egy cserével majd, egy érdekes megerkezéssel is tökéletesen betartották a lányok azokat az utasításokat, amikkel felengedtem őket a pályára. Nagyon szép győzelem volt.

Tudom a te szádból nem nagyon hallani, hogy lehetetlen. A lányok is megtanulhatták.

  • Nincsenek lehetetlen álmok, csak belső korlátok, amelyekkel megszabjuk, mi lehetséges és mi nem. Mi pedig úgy döntöttünk számunkra idén nincs lehetetlen. Van egy kedvenc mondásom amit egykor egy hatalmas sportoló Muhammad Ali mondott: A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik. Ezt megértették a csajok is. Ami számomra a legnagyobb siker az idei szezon során. Most majd elmegyünk pihenni, de nem sokáig. Mert vannak céljaink. A csapatoknak is, a klubunknak is. Szeretném ha a következő években az Eger SE meghatározó szereplője lenne a női labdarúgásnak. Ami hatalmas siker hogy U11 korosztály és az alatt mintegy 25-30 lány látogatja az érzéseinket. Dolgozunk keményen, hogy az álmaink valóra váljanak.

Köszönjük a válaszokat, sok sikert a következő szezonhoz!


U14 leány HNP Észak-Keleti bajnokság végeredménye


U14 HNP Észak-Keleti bajnokság eredményei


U14 leány HNP Észak-Keleti bajnokság végeredménye


U14 leány HNP Észak-Keleti bajnokság eredményei



Vélemény, hozzászólás?