U8 – Tornadömping a korosztályunknak

 


U8-as cspatunk több tornák is szerepelt az utóbbi hetekben, melyekről a Gyetván Krisztián vezetőedző és Szabó Bence a csapat játékosa számol be honlapunkon.


– Az U8-as korosztály az elmúlt hetekben több tornán járt váltakozó eredményekkel. A múlt héten a gödöllői Juniális Kupa küzdelmein vettünk részt, ahol két csapattal indultunk. A nagy meleg rányomta a bélyegét a gyerekek teljesítményére, illetve látszódott rajtuk, a megilletődöttség, hiszen most először játszhattak közönség előtt a COVID járvány miatt. A tornán voltak ugyan jó megoldásaink, de számtalan hibát elkövetve játszottak a gyerekek. A tornán viszont megérte részt venni, mivel mindkét csapatba sikerült kapust találnunk Veres Hunor és Bertók Bernát személyében. A tornán az egyik csapatunk a 10. míg a másik a 20. helyen végzett.A hétvégén pedig a Komáromban megrendezett Futballáb Kupa küzdelmein volt a korosztály. A tornát egyéb okok miatt több csapat lemondta, így a szervezők a megérkezett hét csapat részvételével egy körmérkőzéses tornát tartott. Kezdésnek rögtön a Budapest Honvéd fiataljai ellen játszottunk egy igen eredményes döntetlent, majd a salgótarjáni Rózsaszín Párducok ellen sem derült ki, hogy melyik csapat van jobb formában, itt is egy újabb értékes pontot szereztünk, bár mindkét mérkőzésen közelebb álltunk a győzelemhez. A megszerzett két ponttal a zsebünkben kezdtük az MTK elleni mérkőzést, ahol ugyan pontot nem szereztünk, de a fiúk próbálkoztak becsülettel. A Gloriett ellen egy újabb döntetlen született, majd kinyílt a gólzsák a kecskeméti Hírös–Ép és a szlovákiai Komarno csapatai ellen. Szellemesnél-szellemesebb megoldások jellemezték a fiúkat, gyönyörű gólokat szereztünk és végre elhitték, hogy tudnak nyerni. A mai teljesítmény a negyedik hely megszerzésére volt elég, ami a fiúkat letörte ugyan, hogy nem sikerült az éremszerzés, de Káplár Tamás kollégámmal büszkék voltunk nagyon a srácokra. A mai napon Szabó Bence volt igazán elemében, akit a tornán nyújtott teljesítménye alapján beválasztották a torna All Star csapatába. Külön örömmel töltött el, hogy a tornán a 2015-ös születésű Lengyel Hunor is játszott, aki eredetileg csak a testvérét kísérte el a tornára.

Szabó Bence

– A múlt heti gödöllői torna nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezért is nagyon vártuk, hogy újra megnézzük, mit tudunk. Az első meccset a Honvéddal játszottuk, ahol döntetlen lett az eredmény, ami szerintem nem mondható rossznak. A következő 2 meccsen szintén döntetlent értünk el, de azokat már sajnálhatjuk, mert jobbak voltunk az ellenfeleknél. Az MTK ellen sajnos nem volt esélyünk, de az utolsó két meccset simán nyertük. Engem nagyon feldobott a környezet, a pálya, mert ilyen füvet még csak a tv-ben láttam és nagyon jó volt rajta játszani. Jól éreztük magunkat, köszönjük Krisztián bácsi és Tomi bácsi segítségét, legközelebb még jobbak leszünk.

 



Vélemény, hozzászólás?