NB III. – Beszélgetés Debereczeni Dávid csapatkapitánnyal

 


Kéthetes felkészülésen van túl NB III-as csapatunk és hétvégén következik az első edzőmérkőzés a Nyíregyháza Spartacus FC II. ellen. Ennek apropóján kérdeztük Debreczeni Dávid csapatkapitányt az őszi szezonról, a felkészülésről és a tervekről.


Mint csapatkapitány hogyan értékeled az őszi szezont?

– Egy szóval pocsék. Tavaly ilyenkor 3. helyen állt a csapat. Nehéz volt átélni ami ebben a félévben történt velünk, de szerencsére ennek vége és újra csak a labdrúgásra kell koncentrálnunk.

Szekeres Adrián személyében új vezetőedzővel vágott neki a csapat a téli felkészülésnek. Hogyan látod, sikerült megtalálni közös hangot az új stábnak és a játékosoknak.

– Abszolút! Már a kinevezése után pár nappal éreztük, hogy jó kezekbe kerültünk, gyorsan egy hullámhosszra került a csapat és a stáb, ami remélem a tavaszi szezonra csak tovább fog erősödni.

Immár túl van a csapat az első heti közös edzésen, amit két heti egyéni felkészülés előzött meg. Kérlek értékeled az eddig eltelt időszakot?

– December 20-tól már egyéni edzést kellett végeznünk, majd január 3-án pedig elkezdtük a közös munkát. Napi két edzés, illetve terheléses teszt szerepelt a programban. Már az első héten komoly terhelést kaptunk, de jó volt látni, hogy mindenki vevő a munkára.

Szombaton elkezdődnek az edzőmérkőzések is. Első alkalommal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. o. listavezetőjét, a Nyíregyháza Spartacus FC II. csapatát fogadjuk a Felsővárosi Sporttelep műfüves pályáján. Mit vársz az első felkészülési találkozóról.

– Az első edzőmérkőzésen még szerintem azon lesz a hangsúly, hogy mindenki megfelelő terhelést kapjon, illetve teszteljék a próbajátékosokat, de természetesen győzelemmel szeretnénk kezdeni az évet.

Az őszi szezon nem a elképzelések szerint alakult, így van mit javítani. Milyen tervvel vág neki a csapat a tavaszi szezonnak, hová várod a szezon végén az Eger SE-t?

– Nagy terveink sajnos már nem lehetnek. Szeretnénk minél hamarabb a középmezőnyhöz tartozni. Meccsről meccsre szeretnénk fejlődni és azt elérni, hogy mindenki ellen győzelmi esélyekkel tudjunk pályára lépni.



 

Vélemény, hozzászólás?