U19 – Vereség a listavezető SBTC ellen

 


Eger SE – SBTC 2-4 (2-1)

U19 – MLSZ Regionális – 22. forduló

Eger, 2022.04.23.


-A reggeli eső csúszóssá, rendkívűl gyorsá tette pályánkat, amelyhez most gyorsan is alkalmazkodtunk.

Ma is  6fő 2005-ös játékossal játszottunk a leendő bajnokcsapat ellen, de nem megijedve, hanem meglepve az ellenfelet azonnal letámadtuk a SBTC játékosait és ennek eredménye is, hogy az 5. percben már 2-0–ra vezettünk az ellenfél hibáit kihasználva. Így lőtt gólt átlövésből Rab K. (1), majd egy gyors támadás végén a múltheti koreográfiát lekoppintva Bakondi B. Az idősebb, rutinosabb fizikálisan erősebb, nagyon képzett ellenfél játékosai sokkal többet birtokolták a labdát, de amíg kellően fel tudtuk tolni a védekezésünket, amíg nem volt hosszú a csapat nem tudtak gólhelyzetet kialakítani, mert vissza értünk, versenyfutásban, partiban voltunk. Tudtuk hogy a védelmünk mögött nagy üres terület lesz, de bíztunk abban, hogy a párharcokban hátra futásban 1 vs. 1 ellen jók leszünk, sikerült elkerülni az igazán nagy helyzeteket, s ne tudjanak gólhelyzeteket kialakítani. Jól kisegítettük egymást a védekezésben. Az ellenfelet idegesítette, hogy mi vezetünk és emiatt sokat kapkodtak, türelmetlenek és így pontatlanok voltak a 16-osunknál a kis játékokban, ezért nem tudtak tisztán kapura lőni. A középpályán végre sokat ütköztünk, de kevés labdát tudtunk ezekből szerezni, mert sokszor azonnal el is adtuk a megszerzett labdát, ill sokszor faultokkal sikerült megállítani őket. De végre ütköztünk. Támadásaink megint az üres területekre induló támadók megjátszásával alakítottuk ki amihez nagyon sokat kellett futni. A támadás befejezéseink megint azért akadtak el, mert egyszerű labdákat passzolunk rosszul kapkodva ezért volt hogy 3 v. 1 és 5 v. 2 akciókat nem tudtunk befejezni gólokkal. Sajnálatos, hogy 80. percig vezetünk és egy lapos szabadrúgás a kapusunk hasa alatt becsúszott a kapuba, ami után teljesen érthetetlen döntéseket hoztunk a 91-93 percben nem előre végezzük a bedobást, hanem az ellenfélnek hátra, valamint elpasszoljuk magunkat ismét ziccerbe hozva az ellenfél támadóját és így lett 2-4 az eredmény. Sajnáltam a csapatot, mert egy egyértelműen jobb csapat ellen egymást kiegészítve rengeteget futva, ütközve játszottunk és nem sikerült a bravúr. De örülni kell annak, hogy többen teljesen kifutották magukat és rendkívűl csalódottak voltak, hogy nem szereztünk pontot, de mindent kiadtunk magunkból és sok tanulságot kell levonni ebből a meccsből.

Szabadkai Á.  többször bravúrosan védett, de 2-3 figyelmetlensége gólokat eredményezett, kirúgásai most is szétszórtak, de az egyikből szereztük a gólunkat.  Mészáros H. sokszor bizonytalankodott a passzoknál, a párharcoknál az első félidőben, de amikor már a II. félidőben nagy nyomás alatt játszottunk, sokat javult határozottab lett, remélem fejsérülése nem komoly az összefejelés után, a hétvégén teljesen rendbe jön.  Hammer B. rengeteget szerelt hátul egy az egyben a védő vonalból kilépve és keresztezve is, de a felpasszaiban sok hiba volt. Nagyon erős tartást adott játékával küzdeni tudásával a csapatnak az eredmény tartásában. Kósa M. a párharcait  most is rendre megnyerte, fejjel megint szinte verhetetlen volt a mezőnyben, ami rendkívül biztató a jövőt nézve, de összjátékban talán a legbiztosabb volt a védők közül, de bátrabban kell fellépni a támadásokhoz. Leffler M. és Laki B. teljesen kifutották magukat, mindent megtettek azért hogy  az ellenfél ne tudjon lendülettel  labdát vezetni a védelmünkre, ezt hol szabályos, hol kemény, hol szabálytalanságok árán. Labdával nekik is pontosabban kell játszani, gyorsabb helyezkedő mozgásokkal érzékibb passzokkal. Terjék D. mindenhol felbukkant segített védekezett, ütközött, ezért kevesebb energiája maradt a támadó játék felépítésére, de rendkívül sok mélységi beindulásával igen aktív volt a támadásainkban, de kapkodását le kell küzdenie, hogy ne csak a küzdeni tudásával akaratával tűnjön ki hanem a precíz előre játékával is. Bakondi B. most nagyon fegyelmezett volt próbált a lényegesen erősebb védők ellen lemozogni labdát tartani csellel elindulni, több-kevesebb sikerrel, és ha hamarabb fel tudunk zárkózni hozzá az ő összjátéka is pontosabb lesz támadó játéka még gólveszélyesebb lesz. Végre öröm volt nézni a hozzá állását és szép gólja után örömét is, nagyon mélyről jött vissza, de ez csak ki indulás lehet! Kovács Á. hihetetlen fegyelmezetten lépett vissza védekezni ennyi futást nem is feltételeztem tőle, nagyon kellett. Támadó játékban is próbált ügyeskedni, de most is sokat kapkodott ebben. Rab K. korai gólja feldobta, sokat küzdött többször fölöslegesen szabálytalankodva, de inkább ez, mint a langyosság, többet ésszel!  Gólja önmagáért beszél és még volt egy szép kapás lövése is, ami a védőkben elakadt. Ma megint nagyon hasznosan játszott és tovább javulna, ha csak a játékkal foglalkozna! Vendel M. magas labdáknál bizonytalan volt, de talajon rengeteg labdát szerzett, viszont labdával nem tudott pontos lenni, fejben nincs rendben, ezen változtatni kell mert értékes ember. Zay D. most keveset tud edzeni, de kellett, hogy most is segítsen, jól szállt be.

Köszönöm Bukta Krisztián kapus edzőnk segítségét.

Egy nagyon jó felépítésű egységes szervezett csapat ellen játszottunk, akik játékukkal sok jelenlévő elismerését kiváltották, nem véletlenül vezetik a tabellát, mégis úgy érzem küzdeni tudásunk akaratunk fegyelmezettségünk egymásért való küzdeni tudásunk, bravúros szép góljaink megérdemelte volna hogy ne vereséggel hagyjuk el a pályát. Sokáig úgy tűnt sikerülhet a bravúr, hiszen a meccs elején két szép gólt lőttünk. Szerintem jó meccs volt fiúk, ilyen meccsekből lehet fejlődni tanulni és ezekre lehet vissza emlékezni.


Mérkőzés jegyzőkönyv (Eger SE-SBTC)


Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!



 

Vélemény, hozzászólás?