TK mini tornán járt az U12, U13 és az U14

Az elmúlt héten Putnokra látogatott az ESE U12-es, U13-as és U14-es korosztálya, hogy a szintén „B” besorolást kapott egyesületekkel játsszon egy mini tornát. A hazai Sajóvölgye mellett a Salgótarján korosztályos csapatai voltak az ellenfelek. A mérkőzéseket három pályán játszották a csapatok párhuzamosan, remek körülmények között, rekkenő hőségben. A 2×25 perces mérkőzések remek lehetőséget nyújtottak a felkészülési időszak végéhez közeledve.

U12:

Káplár Tamás edző értékelése: A 2011-ben született gyerekek közel azonos erőviszonyt képviselnek mindhárom klubnál. Az első mérkőzésen a Sajóvölgye nyomást tudott gyakorolni az egri csapatra, akik főként a védekezéssel voltak elfoglalva. Ennek ellenére sikerült kibújni az ellenfél nyomása alól, és a második félidőben már kiegyenlített mérkőzést láthattunk. Az egrieknek még szokniuk kell a nagyobb játékterületet, és a nagyobb távolságokat. Azt gondolom, a korábbi Mezőkövesd elleni mérkőzéshez képest ezúttal sokkal szétszórtabbak voltunk, sok könnyen eladott labdánk volt, amit legtöbb esetben nem az ellenfél kényszerített ki belőlünk.

A második találkozón már valamivel jobban muzsikált a csapat támadásépítése, több helyzetet sikerült kialakítanunk, azonban ennek köszönhetően kevesebb energiát tudtunk fordítani a védekezésre. Az átmeneteknél gyorsan és jól reagáltunk, sikerült az ellenfél térfelén szerzett labdákból kontra támadásokat indítanunk. A csapatnak nagy szüksége lenne egy igazi befejező játékosra, aki a kialakított helyzeteket nagyobb arányban tudná gólra váltani.

U13:

Fükő Tibor edző értékelés: A 2010-es korosztály is két mérkőzést játszott. Sorrendben a Sajóvölgye ellen majd az SBTC csapatával. Az első mérkőzésen lassan lendültünk játékba, picit tompák voltunk az utazás miatt talán. A kétszer 25 perc alatt a végére domborodott ki a fölényünk 4-0 lett az eredmény. A második mérkőzés sajnos nem sok pozitív dolgot hozott. A SBTC csapata nem sok ellenállást tanúsított. 18-0 lett a kétszer 25 perc vége. Minden gyereknek akadt idő a játékra talán ez mégis pozitív.

U14:

Sóskúti Balász edző értékelése: A tornán szintén is két mérkőzést játszottunk, így 4×25 percet játszottunk összesen a 2 meccs alatt. Az első negyedet úgy, ahogy van el kell felejteni a játékosoknak. Ők is tudják már, hiszen azonnal tapasztalták és megbeszéltük, hogy szervezetlenül és akarat gyengén nem lehet futballozni semmilyen módon sem. Amikor tisztáztuk a hibákat és a taktikai dolgokat rendbe tettük a szünetben, hirtelen megváltozott minden. Erőszakosak, határozottak voltunk a pálya minden szegletében. Igyekeztünk az ellenfelet a saját térfelén nyomás alá helyezni, helyzetek tömkelegét alakítottuk ki, gólokat rúgtunk és egységesek voltunk. Külön öröm számomra, hogy többé-kevésbé próbáltuk megbecsülni a labdát, nem csak belerúgtuk a nagyvilágba. Ami nagyon szembe tűnő volt és gyakorolnunk kell  az edzéseken, az a helyzetkihasználás. Kapkodtunk az ellenfél védő harmadában bizonyos szituációknál. Ezt orvosolnunk szükséges! Büszke vagyok a csapatra, hiszen egy ilyen első negyed után feltudták szívni magukat és elkezdtek végre tudatosan futballozni.
A csapat legjobbjai ezen a napon: Sebestyén Csanád, Rónai Bálint, Csuhay Botond
Sok sikert az SBTC és a SVFC csapatának!

Képek forrása: Sajóvölgye Focisuli közösségi oldal

 

                                Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?