Kupagyőztes lett az U9-es gárda a Barca Academy Hungary tornáján

Az FC Barcelona hivatalos magyarországi labdarúgó-akadémiája, a Barca Academy Hungary augusztus végén másodjára rendezte  meg Budapesten a tornáját, amelyen a magyar csapatok mellett hét külföldi klub – köztük a katalán anyaegyesület – fiataljai is megmutatták magukat. A 2014-es korosztályban meghívást kapott az Eger SE U9-es csapata is, mely egészen a döntőig menetelt és nagy csatában szerezte meg a nemzetközi tornagyőzelmet.

Az idei rendezvényre hét neves külföldi csapat is érkezett Olaszországból a Hellas Verona, Ausztriából az Austria Wien, Szerbiából a Partizan Beograd, Szlovákiából a Slovan Bratislava, az FC Kosice és a DAC, Spanyolországból pedig az FC Barcelona. A magyar résztvevők sora is igen nagy nevekből állt,  FTC az UTE a Vasas Kubala Akadémia, a MOL Fehérvár, a debreceni Olasz Focisuli és DLA a DVTK, a Győri ETO, az Illés Akadémia. Mind-mind nagy nevű utánpótlás klubok, akadémiák.

Az Eger SE U9 eredményei:

Eger SE –  Vasas Kubala Akadémia 2-0

Eger SE – FC Kosice           3-0

Eger SE – Barca Academy Hungary 3-0

Az elődöntőben:

Eger SE – Slovan Bratislava 2-1

A döntőben:

Eger SE – MOL Fehérvár 2-2 (büntetőkkel 2-0)

 

Nagy Barbara edző értékelése: A tornán a nemzetközi kiírásban ismert 5×2-es kapu, nagyobb pályaméret és 5+1-es felállás szerint játszották a mérkőzéseket. A gyerekek rendkívül jól alkalmazkodtak ezekhez az újdonságokhoz, így magabiztosan mind a három csoportmérkőzésünket megnyerve végeztünk a Busquets csoport élén. A vasárnapi napon a Slovan elleni győzelem után láttam a srácokon, hogy érzik, miénk lehet a legnagyobb kupa is. A MOL-Vidi elleni döntőben igazi kupadöntő hangulat volt. A gyerekek kb 1000 ember előtt játszottak, mindenki a mi meccsünket nézte. Hangos szurkolások, bekiabálások közepette nehéz volt számukra a mérkőzésre koncentrálni, azonban az akarat és a minden áron való győzni akarásunknak köszönhetően behúztuk a meccset, melyben Király Soma és Kovács Áron végig vezér szerepet játszott. A rendes játékidőben 2-2 lett a végeredmény, így jöhettek a büntetők. A büntetőknél a Vidi egyszer sem találta el a kaput, mi pedig 2-őt berúgtunk, így KUPAGYŐZTES LETT AZ U9-es csapat!

Minden támogatást ezúton is köszönünk!

A Barca Cup 2014-es korosztály legjobb játékosa: KOVÁCS ÁRON (Eger SE)

 Az Eger SE U9-es kupagyőztes csapata: Dancs Dominik, Filep Zalán (kapusok)

Nádaski Zétény, Kereszturi Olivér, Roszkos Lénárd, Lévai Marcell, Czank Csongor, Szabó Zente, Juhász Örs, Király Soma, Kovács Áron, Kun Levente.

 

  Kovács Áron a torna legjobb játékosa!

 

AZ Eger SE csapata a spanyol FC Barcelona csapatával

 

                               Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?