U15: “Kezdünk beérni…”

U15: BVSC-Eger Se  3-1 (0-0)
Az őszi szezon utolsó idegenbeli mérkőzését a BVSC együttesénél játszotta az Eger SE U15-s csapata. A találkozót a hazai gárda nyerte 3-1-re.
Sipos Lajos vezetőedző értékelése: Jól kezdtük a mérkőzést nem ismertem a fiúkra, az előző héten tapasztaltakhoz képest 180 fokos fordulat történt mind hozzáállásban mind játékban. Igaz, hogy racionálisabb és szervezettebb játékot kértem a játékosoktól főleg középpályán, a labdabirtoklásra helyezve a nagyobb hangsúlyt. A megbeszélteknek megfelelően hatékonyan kontrolláltuk az ellenfél kezdeményezéseit amiből bátran lendültünk támadásba és ha kellett megtartottuk a megszerzett labdát.
Bár itt is ott is volt lehetőség a góllövésre, az eredmény 0-0 volt félidőben. A bajnokság legjobb félidejét produkáltuk.
A 2. játékrészben még nagyobb elánnal vetették magukat a srácok a küzdelembe, kihasználva az ellenfél meglepődöttségét. A vendéglátó majd minden próbálkozást meghiúsítva, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a védelmet és ez meghozta a gyümölcsét. Demeter Buda egyéni akcióját csak szabálytalanul tudták megakadályozni. A 11-est Kiss Geri értékesítette 1-0 ide. Sajnos egy ellentámadást mi is csak szabálytalanul tudtunk megállítani így a büntetőből egalizált az ellenfél.
Innentől kezdve még nagyobb harc alakult ki a pálya középső harmadában amiből ugyan nagy százalékban mi jöttünk ki győztesen, de faultok árán megállásra kényszerültünk, amiből következő szabadrúgásaink végig veszélyesek voltak, de gólt nem eredményeztek.
Az általam még csak ritkán tapasztalt győzni akarás miatt kinyíltunk, olykor veszélyes kontrákat engedélyezve az ellennek. Mégsem ebből hanem egy egyéni hibából kaptunk sajnos egy elkerülhető gólt. A továbbiakban még nagyobb szenvedéllyel játszottunk, de az egyenlítés már nem sikerült és a hosszabbítás utolsó másodperceiben újabb gólt kaptunk.
A fiúk le voltak törve az eredmény miatt, de a teljesítményükre büszkék lehetnek ráléptek egy olyan ösvényre amiről ha nem térnek le sok örömet fognak okozni maguknak, szüleiknek és hozzátartozóiknak.
A jók közül is kiemelkedett Racsek, Neufeld,Demeter, Csuhay és Jónás játéka.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?