Koczka Krisztofer: ,,Ha keményen, alázatosan dolgozunk a kitűzött céljainkért, bármi sikerülhet!”

Koczka Krisztofer jelenleg az Eger SE U16-os együttesének tagja, akik az MLSZ Regionális Bajnokság Kiemelt csoportjában szerepelnek. A Keleti-csoportban jelenleg a 2. helyen állnak 11 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel. 48 találatból tizenkettőt Krisztofer szerzett, ezzel a góllövőlista 4. helyén áll. 

 

Krisztofer fiatal kora ellenére meghívást kapott a felkészüli időszakban az Eger SE NB III-as csapatába, Céró Bálinttól. Nemcsak a tréningeken, hanem több edzőmérkőzésen is részt vehetett a gárdával. A Heves vármegyei első osztályú bajnokság listavezetőjének otthonában debütált a felnőtt együttesben, ahol a három egri találatból egyet ő szerzett Gyöngyösön. Majd a szlovákiai Fülek ellen is sikerült gólt szereznie a Felsővárosi Sporttelepen.

 

                              

Tudására a Vasas Kubala Akadémiai is felfigyelt és próbajátékra hívta őt. Az U16-os csapat mellett pedig az U19-es gárdánál is bemutatkozott már. Legutóbb a bajnokság Alsóházának első meccsén ő szerezte az egriek egyetlen gólját. Többek között a fociról, az NB III-as csapatban eltöltött időszakról, valamint a jövőről kérdeztük Koczka Krisztofert.

Mióta az életed része a foci?

Mindig is az életem része volt a foci. Szinte a pálya mellet tanultam meg járni, mert a bátyám szintén kicsi kora óta focizott. Minden meccsén és edzésén szívesen voltam vele és egy idő után már rendszeressé vált hogy én is ott legyek a pálya közelében. Amint tudtam én is elkezdtem barátkozni a labdával.

Hogy érzed magadat Egerben?

Az első edzésemre tisztán emlékszem, hogy négy évesen milyen izgatottan mentem a bátyám Ronaldos mezében, ami a térdemig ért. Tudtam, hogy már nekem is lesz csapatom, lesznek új barátaim és egy utazás veszi kezdetét. Egerben születtem és itt is kezdtem el focizni, így mindig is az Eger SE lesz az a csapat amire szinte második otthonomként tekintek. Ha elmegyek edzésre, olyan mintha egy olyan helyre mennék, ahol meg tudok nyugodni. Ki tudom szellőztetni a fejem és csak arra koncentrálok, hogy minél több új tudást tudjak magamba szívni, ami a továbbiakban az erősségemmé válhat vagy a segítségemre lehet. Fejlődni szeretnék minden egyes edzésen, hogy meg tudjam mutatni a mérkőzéseken mi is rejlik bennem és hogy ki is vagyok én igazán. Számomra a sport egy életforma, amit tisztelni és becsülni kell, mert nem mindenkinek adatik meg, hogy bármilyen sportot is tudjon űzni és akik a számos sport közül megtalálják a sajátjukat azoknak kötelessége példát mutatni, mind a pályán és az élet más területein is egyaránt.

Fiatal korod ellenére a téli időszakban az Eger SE NB III-as csapatával tarthattál a felkészülési időszakban. Hogyan élted meg mindezt? 

Még csak 15 éves vagyok, de kaptam egy nagy lehetőséget Céró Bálinttól. Lehetőséget adott, hogy részt vegyek a felnőtt edzéseken és a felkészülési időszakban. Számomra ez egy megtiszteltetés és mindent megteszek azért, hogy a későbbiekben a csapathoz is tartozhassak. Az első edzést a felnőtt együttesben nagy izgatottsággal és kíváncsisággal vártam, hogy milyen is lehet egy felnőtt játékos edzése.

Milyen volt a fiúkkal együtt dolgozni? Mik a tapasztalataid?

A csapattársak nagyon rendesek voltak velem, mindenben segítettek ha kérdésem volt bármivel kapcsolatban bátran fordulhattam minden egyes játékoshoz. Az edzések változatosak, pörgős a szakmai stáb felfogása és hogy milyen nagy odafigyeléssel jókedvvel vannak a csapat felé. A felnőtt együttesben és az U16-os csapatomban is nagyon szimpatikus volt már ez az első pillanattól mióta visszajöttem Egerbe. Az öltözőben és az edzéseken is mindig jókedv van, de ez nem hat ki rosszul a teljesítményére a gárdának, ami nekem nagyon fontos, mert így felszabadultan tudok teljesíteni és nagy hatással is van rám. Nálam csak idősebb játékosokból áll a csapat, amire én előnyként tekintek, mert rengeteget tudok tanulni tőlük a pályán és a magán életben is. A felkészülési meccseken kaptam lehetőséget, amit próbáltam meghálálni a játékommal és az első találkozón góllal és gólpasszal tudtam a csapatot a győzelemhez segíteni. Egy csodálatos élmény, amire egész életemben emlékezni fogok. Sikerült gólt és gólpasszt szereznem a szlovákiai Fülek ellen is hazai pályán, amit szintén meg tudtunk nyerni és ez is egy maradandó emlék számomra.

Ha jól tudom a Vasasnál is voltál próbajátékon. Milyen volt ez a számodra?

Kaptam egy felkeresést a Vasas Kubala Akadémiától is amire szintén megtiszteltetésként tekintek. Részt vettem két edzésen és egy edzőmeccsen. Sikerült jól teljesítettem és szerettek volna leigazolni még a téli átigazolási szezonban. Viszont én a fejlődésem szempontjából az Eger SE mellet döntöttem jobban láttam magam az egri jövőképben és nagy lehetőségeket kapok, amiket meg szeretnék ragadni és élni szeretnék velük.

Mi a legnagyobb célod, amit elszeretnél érni a fociban?

A jövőben a célom. hogy válogatott meghívót kaphassak és egy színvonalas csapatban akár külföldön is rendszeresen játsszak és gólokat tudjak szerezni. Minden olyan játékosnak üzenem aki utánpótlásban szerepel ahogy én is, a kemény munka kifizetődik. Ha keményen, alázatosan dolgozunk a kitűzött céljainkért, bármi sikerülhet!

 

Fotók: egerse, Ács Melinda

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?