U14: Koncentráció, akarat, szervezettség és győzelem a Békéscsaba ellen a Felsővárosi Sporttelepen!

MLSZ ORSZÁGOS U14 Alap csoport 16.Forduló

Eger SE – Békéscsaba Előre 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Farkas D.2, Bányi 1
Jók: Az egész csapat, Szabó Áron a mérkőzés legjobbja

Az elmúlt hétvégén az MLSZ Országos U14-es bajnokság 16. fordulójában a Békéscsaba együttesét fogadta az Eger SE gárdája. A 39. percben Tóbik öngóljával vezetést szerzett a vendéggárda. Az egyenlítés a második félidőben Farkas révén érkezett, majd a 61. percben ismét egy Farkassal góllal előnyhöz jutottak az egri fiúk. Végül a mérkőzés vége előtt nem sokkal Bányi találata zárta le a góloksorát. Így 3-1-re az Eger nyert a hazai pályán. A bajnokság folytatásában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei lesznek az egriek március 26-án, vasárnap 13 órától.

Sóskúti Balázs vezetőedző értékelése: Az egész mérkőzésen a két csapat szervezett és koncentrált játékot tett le az asztalra. Az első félidőben a Békéscsaba akarata érvényesült. A védekezésen és a kontrajátékon volt a hangsúly a mi a csapatunk részéről.
Az első félidőben egy kommunikációs hiba által a vendégcsapat megszerezte a vezetést, közvetlenül a csapatunk kihagyott büntetője után.  A második félidőben a vendégegyüttesből egy játékost kiállított a játékvezető és ezután már más mérkőzés alakult ki. Többet tudtuk birtokolni a labdát és több támadást tudtunk végrehajtani, aminek az eredménye az egyenlítő gól volt.
A második találatunkat egy szép kombinatív játék előzte meg, aminek külön örülök, hiszen ezekből minél több kellene az összecsapásainkon.
A harmadik gól előtt szintén egy fővel fogyatkozott a vendégcsapat. A Békéscsaba minden erejét felhasználva támadott, hogy 1 pontot vigyen haza, de szerencsénkre egy kontra végén ismét találatot tudtunk szerezni és az együttes beállította a végeredményt.
A védekezéssel elégedett vagyok, mind csapat szinten és egyénileg egyaránt.
A labdabirtoklásban van hiányérzetem… A labda nélküli megjátszhatóság még mindig kevés. Várjuk, hogy egy egyén megoldja a szituációt, ahelyett hogy biztosítanánk neki opciókat. A feleslegesen elszórt labdák még mindig nagyobb arányban vannak jelen, mint a pontos és magabiztos átadás, kezdeményezés. Ezeket orvosolnunk kell, hogy még kombinatívabbak legyünk.
Az egész csapatra büszke vagyok egytől-egyig. Ha az akarat, szervezettség és koncentráció mellé még szép játék is párosulna, akkor lennék igazán elégedett!
Sok sikert a Békéscsabai kollégámnak és a játékosainak egyaránt. 
Hajrá Eger!

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?