Mlinkós motiváció: a szurkolást az egri futballistákkal egy közös edzés követheti

Szervezett keretek között először jártak labdarúgó-mérkőzésen az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium diákjai.

„Ha kitartóan, ügyesen edzetek a foci szakkörön, tavasszal majd a lelátóról figyelhetitek az egri focisták egyik mérkőzését” – hangzott az ösztönzés karácsonykor a Klapka utcai intézményben.

Az iskolában akkor lepte meg a fiatalokat az Eger Labdarúgó Sport Kft. operatív igazgatója. Béres Mihály kapuhálót, labdákat, sportszárakat és feliratozott mezeket vitt a klub nevében a gyerekeknek, akik nagyon örültek az ajándékoknak. A téli találkozást most újabb követte, de már a Szentmarjay Tibor Városi Stadion nézőterén, méghozzá az Eger SE–Sényő NB III.-as labdarúgó-mérkőzésen. A mlinkós diákok közül kísérőik társaságában 48-an tekintették meg a bajnoki összecsapást, amely a vendégek 2–0-s győzelmével ért véget.

A mlinkós diákok először foglaltak helyet a stadion lelátóján

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A vereség miatt csalódottak voltak a gyerekek, ezzel együtt nagy élményként élték meg a helyszíni szurkolást – mondta a Mlinkó István iskola intézményvezető-helyettese, Tari Edina. – Korábban jártak már tanítványaink vízilabda-meccsen, de a foci először került a programba. Köszönettel tartozunk a meghívásért az Eger Labdarúgó Sport Kft. vezetésének, mert így különleges élménnyel színesíthettük a délutáni programok körét. A mérkőzésen főleg a kollégisták vettek részt, ám akadt néhány bejáró diák is. Többségük iskolai szinten sportol, ezért is bír jelentőséggel, egy-egy ilyen eseményen történő jelenlét.

A folytatásban az Eger SE labdarúgóival egy közös edzés lehetőségéről is beszéltek a vezetők. Ez újabb örömforrást jelenthet és ösztönző hatást válthat ki a gyermekeknél.

A buzdítással nem volt gond a gyerekek részéről

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?