Az ügyvezető szemével, avagy ez áll Simon Attila és Hegedűs Dávid távozása hátterében

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezetője, Farkas Balázs részletes válaszokkal szolgált arra, miért vált meg a klub a gólkirály Simon Attilától és miként kezelték a csapatkapitány, Hegedűs Dávid távozását.

 

– Nemcsak az NB III.-as csapat és a klub iránt elkötelezetteket, hanem a tágabb értelemben vett nagyközönséget is meglepte Simon Attila távozása. A játékos azt mondta, lojális annyira az Eger SE-hez, hogy a váltás okairól nem beszél. A klub részéről mi az álláspont, mi vezetett ehhez a döntéshez?

– Azt gondolom, hogy csak azokat tudta meglepni Simon Attila távozása, akik az őszi szezon zárása után nem követték már a téli edzőmeccseket és a tavaszi bajnokikat – válaszolta Farkas Balázs. Őszi 14 gólja elismerésre méltó volt, amit a klub megfelelően honorált és elismert. Ne felejtsük azt el, hogy Attila elmúlt negyven éves. Ebben a korban már nagyon hamar meg lehet öregedni és Attilával is ez történt. Sajnos nem tudott már rajtunk a tavasszal segíteni, hiszen a téli edzőmeccseket is beleértve nem volt kapura lövése sem.

– A csapat első számú gólfelelőse ősszel egyértelműen húzóembernek számított. Idén mi változott meg nála, illetve a klubvezetés részéről a megítélésében?

– Ahogy említettem az ősszel hozta azt, amiért idehoztuk a nyáron, azaz rúgta a gólokat, de a csapatjátékban akkor is voltak hiányérzeteink. Már a tavasz legelején jeleztem ez irányú észrevételeimet Céró Bálintnak, de akkor ő még kiállt mellette és mivel ő az első számú felelőse a keretkialakításnak, így Attila is maradt. Pár héttel később maga Bálint észrevételezte, hogy sajnos most már ő is látja, hogy Attila nem tud rajtunk segíteni, amit a Vasas II. elleni mérkőzés alá is támasztott. Ezt követően én javasoltam, hogy ne várjuk meg a nyarat, hiszen nem szerettem volna egy volt NB I.-es játékossal azt megtenni, hogy perceket kapjon egy-egy mérkőzésen vagy még annyit sem.

– A klub anyagilag biztos lábakon áll, köszönhetően a DVTK jelentős szerepvállalásának. Nem olcsó futballistáról lévén szó, pénzügyi szempont szerepet játszott abban, hogy kenyértörésre került sor?

– A Simon Attilával való szerződésbontás egyértelműen szakmai döntés volt, pénzügyi szempontok ebben nem játszottak szerepet. Nem is játszhattak, hiszen a jelen helyzetünkben egy jó formában lévő Simon Attilára mindenképpen szükségünk lett volna. Maga az elválás is korrekt és zökkenőmentes volt, persze köszönhetően a klub hozzáállásának is. Amennyiben anyagi okok is szerepet játszottak volna a válásban, akkor teljesen más módon rendeztük volna a dolgokat.

– Hogy látja: a kereten belül kivel, kikkel és miként lehet pótolni a Simon hagyta űrt? Jónyer Kristóf és Bozó Kornél azt bizonyította, hogy vannak tartalékok az állományban…

– A keretben vannak olyan játékosok, akik pótolni tudják, sőt azt remélem, hogy ezzel a csapat egy kicsit mást is fog játszani. Sokkal mozgékonyabb, gyorsabb dinamikusabb játékot. Erre tökéletes példa volt a Vasas II. elleni mérkőzés, amelyet végig uraltunk és nagy fölényben játszottunk. A futball igazságtalansága, hogy azt a mérkőzést nem nyertük meg. De ott is addig tartott a jó játékunk, amíg Attila a padon volt. Azt is várom, hogy a többi meghatározó játékosunk ezzel egy kicsit felszabadul és nagyobb terhet vesznek a vállukra.

 

– Nem egészen két héten belül másik alapember is távozott az ESE-től. Hegedűs Dávid nem titkoltan a civil élet felé lépett. A csapatkapitány esetében inkább annak kell örülni, hogy eddig lehetett rá számítani?

– Dávid esete teljesen más, mint Attiláé. Már csak a posztjuk miatt sem lehet őket összehasonlítani. Dávid a kora ellenére is a mai napig az egyik legfontosabb játékosunk volt, még akkor is, ha több egri szimpatizáns ezt megkérdőjelezte. Nálam a futballban a legfontosabb poszton a leghasznosabb játékos volt, aki többször a védelemben is helyt állt. Már télen kaptuk az információt, hogy a családjával egyetértésben ausztriai munkalehetőségben gondolkodik, annak ellenére, hogy mi hosszú távon számoltunk vele játékosként és edzőként is. A télen is nagyon korrekt hozzáállást tanúsított, hiszen jelezte, hogy nem tudja mennyire komoly ez a lehetőség, de a csapatot sem szeretné nehéz helyzetbe hozni az esetleges idény közbeni váltással. Itt jegyezném meg, hogy az NB III.-as bajnokság egyik gyenge pontja, hogy semmilyen jogom nincs ilyen esetben itt tartani egy játékost, hiszen nem lehet profi szerződést kötnünk, másrészt Dávidot amúgy is elengedtem volna, mert sokat tett ezért a közösségért. Nem vagyok benne biztos, hogy jó döntést hozott, de elfogadom és nagyon szorítok neki, hogy megtalálja a számításait a futballt követően is. Amennyiben nem így lesz, akkor mi tárt karokkal fogadjuk vissza.

– Hegedűs edzőként is tevékenykedett, vagyis ezen a téren is gondoskodni kell a pótlásáról. Akad már helyettese, vagy ez a jövő kérdése?

– Az elmúlt időszakban az egyéni képzésekért felelt Dávid és besegített a második csapatunkhoz, de mint mondtam, korábban komolyan számoltunk vele a jövőben, mint korosztályos edző is. Az utánpótlásban Györök Tamás szakmai igazgatónak kell a helyzetet kezelni, amit meg is fog tenni.

– Mindkét futballista szezon közben esett ki, igazolásra pedig nincs lehetőség, miközben a csapat a kiesés elkerüléséért ádáz harcot vív. Az éppen aktuális meccsen a győzelem megszerzésén túl miben bízhatnak a nézők a búcsúzók távozása után?

– Igazolásra valóban nincs lehetőség, de télen ezért is került sor igazolásokra. Természetesen Dávid esete nagy veszteség, de bízunk például Vattay Mártonban is, hogy pótolni tudja őt. A következő három meccsünk vízválasztó lehet, nagyon fontos lenne pontokat szerezni.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?