MLSZ Regionális, Kiemelt Kelet, 19. forduló: Szolnoki MÁV FcC -Eger 1-0 (0-0)

Az Eger SE U15-ös korosztálya a Szolnoki MÁV FC csapatával találkozott idegenben, az elmúlt héten. A mérkőzésen a házigazdák nyertek. https://adatbank.mlsz.hu/match/59/0/25972/19/1807153.html

 

Sipos Lajos vezetőedző értékelése: A következő bajnoki fordulót a dobogós Szolnok ellen játszottuk. A csapaton már az eligazításkor látszott a harci tűz, ami az elmúlt félévben még csak pislákolt. A mérkőzésen azt történt amit megterveztünk, a magasan történő védekezésünkkel megzavartuk az ellenfelet, aki innentől fogva kizárólag hosszú labdákkal operált az erős és gyors támadóiban bízva. Örömömre ettől nem estünk pánikba és egymást kisegítve hatástalanítottuk próbálkozásaikat. A versenyfutásban abszolút felvettük a versenyt, amiben különösen Gergely Zsolti és Neufeld Tomi járt az élen.

A megszerzett labdák megjátszásában is sokat fejlődtek a fiúk, és olyan kombinatív játékot is felvállaltak, amit korábban nem vagy csak nagyon kis százalékban. Egy ilyen szépen felépített támadásból adódóan Demeter Buda került ziccerebe, de a kapusban elakadt a labda. Elsőre szürreális de tény,  hogy az ellenfélnek nem volt kapunkat eltaláló lövése az első félidőben!

A második játékrészben egy rövidzárlatunkat kihasználta a Szolnok és gólra váltotta egyetlen helyzetét. Ettől még nagyobb harci kedve lett legényeinknek és még nagyobb energiát mozgósítottak. A nyílt játék itt is ott is egy felső lécet eltaláló lövést eredményezett és az eredmény nem változott.

Összességében nagyon elégedett vagyok azzal a pozitív hozzáállással, amit a csapat mutatott, olykor olyan megoldásokat is láthattunk fiainktól amiről néhány hónapja még álmodni sem mertünk. Elmondhatjuk, hogy a mérkőzés jelentős részében a mi akaratunk érvényesült!

A jó teljesítmények közül is kiemelkedett Gergely Zsolti, Neufeld Tomi, Balogh Levente és Demeter Buda játéka.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?