RUK: Közös válogatott edzés a Felsővárosi Sporttelepen

Négy korosztály (U10, U11, U12, U13) legjobbjai képviselték egyesületünket a RUK válogatott edzésén a Felsővárosi Sporttelepen, Egerben korábban. A részletekről Györök Tamás szakmai igazgatót kérdeztük.

Kik vettek részt az eseményen?

A Tehetség Központok, Körzet Központos csapatok és egy grassroots egyesület vett részt a közös TK edzésen, a DVTK-hoz és az alájuk tartozó kluboknak szerveztük ezt. Nagyon jó minőségű tréningek voltak, jól előkészített, az edzők felkészültek voltak. Úgy érzem, hogy a klubokból a szinte legjobb minőségű játékosokat hozták el, de ez látszott is az edzéseknek a minőségén és a dinamikáján.

Milyen fontossággal bír ez az esemény?

A lényeg az, hogy a DVTK-nak maximális rálátása legyen az hozzájuk tartozó klubokra, ismerjék meg a játékosállományt, tehetségeket az adott korosztályokban és nyomon kövessék őket.

Mi a tapasztalat?

Egyértelműen látszik az, hogy egyre jobb a játékosoknak a minősége, látszik az infrastrukturális és a humán erőforrásban is a befektetett energia, amit a klubok ráfordítanak. Valamint ez látszik a játékosállományban is, minőségi edzések vannak Jó futballistákat látunk évről évre.

Egy fél szezonban 4 ilyen eseményt rendeznek. A harmadik helyszín Sajóvölgye, majd utoljára a DVTK otthonában találkoznak egymással a gyerekek, ahol edzőmérkőzéseket játszanak majd a Diósgyőr korosztályos csapataival.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?