U9: Aranyérem és nagydöntőbe jutás a Champions Trophy selejtezőjén

Gyula – Champions Trophy magyarországi selejtező torna, U9- 2014es korosztály

Két nap alatt 12 mérkőzést játszott az Eger SE 2014-es korosztályú csapata Gyulán. A kilencévesek tíz győzelemmel és két döntetlennel, veretlenül végeztek az élen a Champions Trophy utánpótlás sorozat magyarországi selejtezőjén.

Nagy Barbara vezetőedző értekelése: A szervezők a csapatokat két csoportba osztották, így már az első napon rögtön 7 mérkőzéssel kezdtek az U9-eseink. Rendkívüli tavaszi melegben rendezték meg a mérkőzéseket, melyek 1×20 percig tartottak. Ennek a korosztálynak szokatlan 6+1-es felállásban és 55×35 m-es pályán, lesszabállyal szervezett tornán az Eger SE gárdája a csoportjából magabiztosan továbbjutott és bekerült az aranyágra, ahol a két csoport legjobb négy együttese ismét találkozhatott egymással.

Így az aranyág B csoportjában a következő ellenfeleink a Mezőkövesd Zsóry FC, Szeged-Csanád Grosics akadémia és a román nemzetiségű FC TG Mures csapatai voltak. Itt is sikerrel vettünk minden mérkőzést, így bekerültünk a torna elődöntőjébe, ahol a Monor csapatát 3-1-re sikerült felülmúlnunk.
A döntőben a szintén veretlen FC UTA Arad fiataljai ellen, rendkívüli győzni akarással és fáradthatatlan játékkal 1-0-ra diadalmaskodtunk és lettünk KUPAGYŐZTESEK!

A torna győztese, az EGER SE, ezzel kvalifikálta magát az ausztriai  európadöntőre, melyet június 9-11-ig rendeznek meg St.Pöltenben.

Eredményeink:
EGER – CFR 1907 CLUJ 2-1
EGER – JVSE 2-0
EGER – Szeged Csanád Grosics LA 2-2
EGER – Békéscsaba Előre SE 2-1
EGER – Monori SE 1-1
EGER – ACS ORADEA 5-0
EGER – Szentesi Kinizsi 3-0

Aranyág:
EGER – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 5-1
EGER – FC TG MURES 2-1
EGER – Szeged Csanád Grosics LA 2-1

Elődöntő:
EGER – MONORI SE 3-1

DÖNTŐ:
FC UTA ARAD – EGER SE 0-1

Kupagyőztesek – Az első helyezett egriek: Dancs Dominik, Filep Zalán – kapusok; Tanárki-Fülöp Sára, Czinege Balázs, Domoszlai Olivér, Lévai Marcell Áron, Szabó Zente, Kereszturi Olivér, Czank Csongor, Juhász Örs, Király Soma, Kun Levente, Kovács Barna Áron, Roszkos Lénárd – mezőnyjátékosok.

Vezetőedző: Nagy Barbara. Edző: dr. Török Márton. Kapusedző: Gácsi Péter.

A CHAMPIONS TROPHY U9 VÉGEREDMÉNY:
1. EGER SE
2. FC UTA ARAD (ROMÁN)
3. MONORI SE
4. FC TG MURES (ROMÁN)
A TORNA GÓLKIRÁLYA: KOVÁCS BARNA ÁRON (EGER SE)

 

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?