Megye I.: A rutin volt a döntő a kilencven perc alatt

A Heves vármegyei első osztályú bajnokságban az Eger SE a Füzesabony vendége volt az elmúlt szombaton. A 23. forduló 30. percében Pataki szerzett találatot, majd fordulás után Kaló zárta góllal a helyzetet. A 75. percben pedig az egri Berki szépített, azonban így is 2-1-re kapott ki az Eger. https://adatbank.mlsz.hu/match/59/10/25595/23/1738183.html

Nagy Krisztián vezetőedző értékelése: Csak pozitívan tudok nyilatkozni a csapatról, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapatához fel tudott nőni játékban és erőben még fölül is múlta. Az első félidőben, bár inkább a mi térfelünkön zajlott a mérkőzés, azonban több veszélyes helyzetet is kialakítottunk, de egyértelmű, hogy a Füzesabonyé volt ez a játékrész.

A második negyvenöt perc már jobban nézett ki, gyakorlatilag elvétve jutott el a hazai csapat a tizenhatosunk környékére, azonban egyetlen hibánkat a félidőben gólra váltották. Nem vagyunk csalódottak az eredmény miatt, hiszen amíg az ellenfél komoly NB III-as múlttal rendelkező játékosokból áll, addig a mi csapatunkban hárman léptek pályára, akik nem 2001 után születtek. Elmondható, hogy ez a rutin volt a döntő a kilencven perc során.

Megdöbbentő számomra azonban az a sportszerűtlen viselkedés, amit már nem először tapasztalunk a csapatunkkal szemben. Kollegámmal, Céró Bálinttal azon dolgozunk, hogy egri fiatalokat, illetve a fiatalabb, az első csapatban kevesebb lehetőséget kapó játékosokat felépítsük, ezáltal a Heves megyei, szűkebben az egri labdarúgást segítsük, fejlesszük. Senkinek sem akarunk ártani, nem foglalkozunk azzal, hogy ki lesz vagy nem lesz a bajnok, mi csak azzal törődünk, hogy hozzáadjunk valami pozitívat a helyi focihoz. Nem igazán tudjuk hova tenni a sokadik cigányozást az egyik játékosunk felé, a folyamatos sportszerűtlen viselkedést pályán belül és kívül. Mi nem háborúzni szeretnénk, hanem egy irányba húzni nem csak az egri, hanem az egész megye szekerét. Szeretnénk, ha nem az ellenséget látnák bennünk, hiszen mi nem ártottunk senkinek sem és ezután sem ez a célunk!

A következő mérkőzésen az Energia SC Gyöngyös csapatát fogadja az Eger Felsőtárkányi Sporttelepen, május 13-án. Felújítási munkálatok miatt játszik a két gárda másik pályán. 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?