NB II.: Hogy áll női felnőtt csapatunk a tavaszi fordulókat követően?

Női felnőtt csapatunknál megnéztük, hogyan állunk az eddigi tavaszi fordulókat követően!

Bármi is lesz a bajnokság végeredménye, immáron bizonyosan megállapítható, hogy a 2001-es NB I-es kiesés (és kupadöntő) óta, azaz 22 év után a legsikeresebb szezonját futja a felnőtt NB II-es együttesünk. Azonban ez még mindig csak a középmezőnyhöz elegendő, de már egy jó alap lehet a következő esztendőhöz.

A téli szünetben még -23-as gólaránnyal a kilencedik helyen pihent az együttes, de már több remek mérkőzést is a pályára tudott vinni.

Folytatódott az átigazolási politika a hiányposztokra, így több olyan játékos is csatlakozott hozzánk, akik a felkészülés során azonnal bejátszották magukat a csapatba, de mellettük olyan fiatal játékosok is bemutatkoztak, mint Polányi Petra (2008) és Pifku Vivien (2007). A keret teljes átlagéletkora jelenleg 23,1 év.

A csapat markánsabb képet mutat a mérkőzéseken és immáron elmondható, hogy a négy legjobb csapat mögé csatlakozott, amit az aktuális forma is jelez.

A lányok helyzetét nem könnyítette, hogy a nagypálya mellett futsalban is pályára léptek, de becsülettel megoldották a feladatot, a teremben szerzett bronzéremmel.

Három mérkőzés van még hátra. A hétvégi soroksári vendégjátékon, a hazaiak NB I-es keretére tekintettel sajnos nagy arányú vereség (a hazaiak átlagban hét gól felett rúgnak egy meccsen) prognosztizálható, azonban a debreceni és a monori bajnoki jelen pillanatban kétesélyesek és reméljük sikerül gyarapítani még pontjaink számát.

Izgatottan várjuk a következő évet, hiszen olyan tehetségek lépnek fel a felnőtt csapatba, mint Jakab Zsófia, Sasvári Lili, Pócs Réka vagy éppen Bacsó Laura, akik közül már többen is a kerettel edzenek. Természetesen bízunk benne, hogy a sérüléssel bajlódó Berencsi Bernadett is klubunk kötelékében marad és Jakab Zsófiához hasonlóan (aki már elígérkezett hozzánk) segíti céljaink megvalósítását.

A klub a helyi fiatalok beépítése mellett, 2-3 játékost szeretne igazolni, a jelenlegi keret 100%-os megtartása mellett.

Az elmúlt hétvégén idegenben sikerült nyerni a Budapest Honvéd otthonában, amiről a vezetőedzőt Dr. Vitányi Lászlót kérdeztük: Sok hiányzóval utaztunk el a mérkőzésre. Sajnos a játék döcögött, nem alkalmaztuk azokat az átmeneteket, amiket szerettem volna látni. Ettől függetlenül végig kézben tartottuk a bajnokit, a hazaiaknak nem igazán volt lehetőségük. A három szerzett gól örömteli, de ez a szám növelhető lett volna, ha nagyobb a koncentráció. A fiatal Smuczer Mira ismét kezdőként kapott szerepet, míg bemutatkozhatott a felnőtt mezőnyben Pifku Vivien is – ezek fontos és jó dolgok. Az előttünk hétvége teljesen más lesz, hiszen a nagyon erős Soroksárhoz utazunk, ráadásul a fiatalokat elengedtük a diákolimpia döntőre, továbbá Kóka Jázmin sárga lapjai miatt hiányzik majd, míg Szívósné Bozsó Renáta és Varga Janka egyéb okok miatt lesz távol.

Érdekesség, hogy frissült az ÖRÖKRANGLISTA is a női mezőnyben!

Bíró Petra és Szívósné Bozsó Renáta közeledik az 50-ik bajnoki mérkőzésükhöz klubunkban, míg Vágó Anikó hamarosan nemcsak a jelenlegi kerettagok között fog az örökranglistára fellépni, hanem a teljes klubtörténelemben.

Mindamellett vezetőedzőnk az edzői örökranglistában már az ötödik helyre lépett fel.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?