Intézményi Bozsik Fesztivál: ,,A legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a gyerekek.”

Újra az ovisoké volt a főszerep a Felsővárosi Sporttelepen. Május 22-én rendezték meg az utolsó Intézményi Bozsik Fesztivált. Ismét több mint 200 óvodás ismerkedhetett meg a labdarúgással.

Káplár Tamás körzetvezető értékelése: A gyerekek a Bozsik Intézményi program miatt látogattak ki hozzánk hétfőn délelőtt. 21 óvodával állunk kapcsolatban és hozzájuk heti szinten mennek ki az edzők foglalkozást tartani. Négy fesztivál van egy szezon alatt és hétfőn volt az utolsó. A gyerekek most jöttek ki hozzánk utoljára, de szeptembertől újra folytatjuk majd a programot.

Első körben a legfontosabb a játék, valamint az, hogy jól érezzék magukat a gyerekek. Nagyon sok labdás játékkal készültünk nekik. Két állomáson mérkőzés játékot játszottak, az egyiken a kapura lövés volt, a negyediken pedig fogójáték. 4×10 percben foglalkoztatjuk őket, majd érkezik a jól megérdemelt csokoládé.

Az MLSZ Intézményi program mellett az Eger SE edzői heti szinten járnak intézményekbe, a kiemelt óvodáinkban heti két foglalkozást tartanak.

Tapasztalataink szerint nagyon élvezik a gyerekek a Bozsik Fesztivált és nagyon szeretnek ide kijönni. Már figyelünk arra is ilyenkor, hogy ki az, aki már ebben a korban koordináltabb mozgással bír.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?