Céró Bálint: ,,Köszönöm mindenkinek, aki akár csak egy kicsit is segített cipelni azt a bizonyos elemlámpát.”

Hullámzó volt az Eger SE NB III.-as csapatának teljesítménye a tavaszi félévben. Az őszt a 16. helyen zárta a gárda 7 győzelemmel, 3 döntetlennel és 11 vereséggel. A szezont februárban az FC Hatvan vendégeként kezdték, ahol sajnos újra kikaptak a megyei rangadón. Majd újabb vereség a Füzesgyarmat ellen, döntetlen a DVSC második csapatával, a Vasas FC II.-vel és a DVTK II. gárdájával. A harmadik döntetlen mérkőzést követően az egriek Simon Attilától búcsúztak. Majd megtört a sorozat és 4-1-es győzelem született a Tiszafüred otthonában.

Aztán egy újabb vereség a Sényő ellen hazai pályán. Április 2-án pedig 2-2-es döntetlennel zárult a Karcag SE – Eger SE találkozó, ahol a csapatkapitány Hegedűs Dávid búcsúmeccsét játszotta. A továbbiakban pedig így alakultak a mérkőzések.

Az utolsó pillanatokban is izgulhatott a csapat, hiszen kiegyenlített volt a szezon az NB III.-as bajnokság Keleti-csoportjában, így az utolsó fordulókban pontokért küzdött a gárda. Végül győztek a Tiszaújváros otthonában, azonban így is a 18. helyen végeztek, mivel a Füzesgyarmat is győzött a Körösladány ellen. https://adatbank.mlsz.hu/club/59/0/25414/38/246419.html

Az esély viszont megmaradt arra, hogy a 2023/24-es szezonban is az NB III.-ban szerepeljen az Eger SE. A 2022/23. évi NB III.-as labdarúgó-bajnokság 9. pontjának E jelű bekezdése ezt tartalmazza.

„Amennyiben a 2022/23. évi NB II. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság 1. és 2. helyén végzett sportszervezet (2 csapat) a 2023/24. évi NB III. osztályú férfi nagypályás labdarúgó bajnokságban való indulás jogával nem él vagy nem lesz rá jogosult, mert a 2023/24. évi NB III. osztályú férfi nagypályás labdarúgó bajnokságra nem nevezett be vagy a 2022/23. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban résztvevő tartalékcsapata az elért eredménye alapján nem maradt benn, akkor a 2022/23. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság három csoportjának legrosszabb 17. és a legjobb 18. helyezett csapata (2 csapat) nem esik ki a 2023/24. évi Megyei/Budapesti I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságokba.”

Céró Bálint vezetőedző válaszolt néhány kérdésre a szezonnal, valamint a nyári felkészüléssel kapcsolatban.

,,Amivel kezdeni szeretném, visszacsatolva az első itt eltöltött napomra. Köszönöm mindenkinek, aki akár csak egy kicsit is segített cipelni azt a bizonyos elemlámpát.”

Hogyan tudnád egészében értékelni a szezont?

Az eredmények tekintetében, csalódottak vagyunk. Sok olyan mérkőzés maradt pozitív eredmény nélkül amibe a csapat rengeteg energiát tett bele, mégsem járt érte ezúttal semmi.

Mi az amiben fejlődött a gárda az elmúlt hónapokban? 

A csapat kondicionális állapota és a védekezése az osztály legjobbjai közé fejlődött. Néhány meccsen a támadó játékunk is könnyed és ötletes volt, ebből volt kevesebb.

Hullámzóra sikerült a tavasz. Volt jobb és rosszabb periódusa a csapatnak. Ez minek tudható be? 

Egyértelműen a rutintalanság számlájára írom. Volt mérkőzés például amikor a két belső középpályásomnak összesen körülbelül 40 felnőtt osztályú meccs volt a lábában, míg velük szemben az ellenfeleinknek nagyjából 7-800. Ezt a rutintalanságot volt, amikor sikerült eltűntetni, volt amikor sajnos nem. Ez az egész csapatra jellemző volt.

Melyik az a mérkőzés amiből lehet építkezni a jövőben és miért? Mi az, amit nagyon is el kell felejtenünk?

Mindenképpen az őszi DEAC meccs és a tavaszi BKV Előre elleni meccset mondanám a két legjobb találkozónak. Teljesen elfelejteni egyik meccset sem szeretnénk, mert mindegyik az utazás része és mindegyikből tanulnunk kell.

Már tárgyaltok a játékosokkal a következő szezonra. Milyen változásokra lehet számítani?

A keretben várható 3-4 távozó játékos mellett, ugyanennyi érkező. A csapat magját szeretnénk egyben tartani.

Most pihenő van a gárdának. Ezt követően mire számíthatnak a játékosok?

Június 20-án kezdjük a 6 hetes felkészülésünket. Megmérkőzünk a Csákvárral, a Budafokkal, a BVSC-vel, valamint a Tatabányával is, csakhogy pár csapatot említsek. Nyolc edzőmérkőzés vár a fiúkra.

Mire fogtok fókuszálni a felkészülés alatt?

A felkészülés alatt szeretnénk tovább fejleszteni a csapatjátékunkat, főleg labdabirtoklásban, emellett a kondicionális felkészítés is hangsúlyos szerepet fog kapni.

Köszönjük mindenkinek az egész éves szurkolást! A klub dolgozóinak, edzőinek, a gyerekeknek, hogy egész évben segítették a munkánkat!

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?