Áncsán Zoltán: ,,A futball nyelve mindenki számára közös.”

Egy barátságos mérkőzésen vettek részt az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium diákjai az Eger SE U14-es U15-ös vegyes csapatával. A Felsővárosi Sporttelepen fogadtuk a gyerekeket, akik korábban a karácsonyi időszakban sporteszközöket kaptak a klubtól, valamint NB III-as mérkőzést is megtekintettek.

Áncsán Zoltán nevelőtanár, Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium: Ez egy lényeges kapcsolat az intézmény és a klub között. A gyerekek imádják a sportot, nagyon szeretik a focit, de a kosárlabdát, a pingpongot is akár. Olyan élménnyel futballoznak, mint ha a karácsonyt várták volna. Nagyon örültek annak, hogy ide meghívást kaptak, nagyon nagy szeretettel várták a gyerekek. Szerencsére sérülés nem történt, egy öröm focit láttunk. Ezek a diákok, akik itt voltak hallássérültek, vegyes korosztályúak, fiúk lányok együtt. Ők rendszeresen járnak foci és más egyéb szakkörökre. Heti kétszer fociznak a kommunikáció nehezebb, de megértjük egymást és mindent beleadunk egy-egy edzésbe. Kérdezték tőlem a gyerekek, hogy akikkel játszani fognak tudják e róluk, hogy hallássérültek. Elmondtam nekik, hogy igen tudják és volt bennük egy izgalom, hogy mi lesz. De hozzátettem, hogy a futball nyelve mindenki számára közös.

Szabó Alex diák, Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium: Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a játékot. Kedden, szerdán szoktuk edzeni, ahol nagyon sokat gyakorlunk. Szeretjük a focit.

Béres Mihály operatív igazgató, Eger Labdarúgó Sport Kft.: Ez a kapcsolat több, mint egy fél évre nyúlik vissza. Még 2022. karácsonyán megajándékoztuk a gyerekeket az Eger Labdarúgós Sport Kft. képviseletében. Többek között kapuhálót, labdákat, sportszárakat és feliratozott mezeket vittünk a klub nevében. Ezzel próbáltunk örömöt szerezni a számukra. Majd a tavaszi fél évben több mérkőzésen is részt vettek a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban, ahol az Eger SE NB III-as csapatának találkozóit nézhették meg a gyerekek. Én azt láttam ott a gyerekeken, hogy egy pozitív, kellemes élményt jelentett a számukra. Ezt a mérkőzést pedig már hónapokkal ezelőtt megbeszéltük, a szórakozás után pedig megvendégeltük a két csapatot. Én azt gondolom, hogy nagyon fontos ez a kapcsolat az egyesület életében, hiszen figyelmet kell szentelni a fogyatékkal élők és nem utolsó sorban a hátrányos helyzetű gyerekekre. Ez egy hosszútávú és mindenképpen pozitív kapcsolat lesz mindenki részéről.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?