Nagy Krisztián: ,,Minden célt elértünk, amit tavaszra kitűztünk.”

A 9. helyen végzett az Eger SE második csapata a Heves vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 2022-23-as szezonjában. 

A idényt több vereséggel kezdték, majd az első döntetlen októberber születetett, amikor 2-2-es egált játszottak a Maklár együttesével. Az első győzelmet pedig a Besenyőtelek ellen aratták. Végül a 12. helyen telelt az Eger.

Jól indult a tavasz, hiszen két győzelmet tudhatott akkor magának az Eger, majd három döntetlen következett. Folytatódott a sorozat, vereséget csak a Gyöngyös, a Füzesabony és az Andornaktálya gárdájától szenvedett el a csapat. Végül a tavaszi győzelmek és döntetlenek meghozták a gyümölcsét a 9. helyen végzett az Eger. A bajnokságot a stadionban zárták egy 3-2-re megnyert találkozóval. https://adatbank.mlsz.hu/club/59/10/25595/26/246957.html

Nagy Krisztián vezetőedzőt kérdeztük a szezon tavaszi feléről, hiszen ő januárban vette át a csapatot, valamint a jövőről. 

– Hogy alakult a szezon tavaszi része?

Azt gondolom, hogy egy jó alapokon nyugvó csapatot vettem át. Tetszett, hogy az U19 és a kettes számú felnőtt gárda együtt edzett, így mindenki szem előtt volt. Segítőimnek köszönhetően (Bóta Balázs, Hegedűs Dávid, Fükő Tibor) megfelelő minőségben tudtunk dolgozni. Heti 4-5 edzéssel működtünk és ez állóképességben, erőben meg is mutatkozott a bajnokikon.

– Mi volt a cél? Sikerült teljesíteni?

Egy második csapat életében több cél van, nem csak az, hogy eredményes legyen. Természetesen a legfontosabb cél az volt, hogy az arra alkalmasak eljussanak az első gárda keretébe és minél több fiatalt építsünk, hogy a közeljövőben legyen esélyük erre. Ez, ha csak a tavaszi szezont nézem három játékost jelentett: Bozó Kornél, Halász Máté és Daru Márk, közülük ketten pályára is léptek, sőt Bozó gólt is szerzett és több alkalommal kezdőként szerepelt ott. Emellett az NB III-as csapatból visszajátszók építése is rendkívül fontos volt és azt gondolom, hogy működött is, akár Furik vagy Schmidt esetében, de a többiek is folyamatosan játékban tudtak így lenni.

Szerettem volna, ha csapatszinten egy beazonosítható, tudatos játékot mutatunk tavasszal, ami így a bajnokság után kimondható, hogy sikerült is. Folyamatosan videóztuk, elemeztük a meccseinket és ezeken visszaköszönt, hogy mi is a mi játékunk.

Az eredményességgel kapcsolatban két célunk volt: szerezzünk tavasszal legalább 16 pontot és végezzünk az első tízben. Tizenkilenc jött össze (ezzel a tavaszi tabellán a negyedik helyet szereztük meg) és a kilencedik helyen végeztünk. Azt gondolom, hogy minden célt elértünk, amit tavaszra kitűztünk, ráadásul, ha jók az információim, ez volt a legfiatalabb csapat az Eger SE II. történetében.

– Első felnőtt csapatod volt. Hogy érezted magadat?

Vezetőedzőként valóban ez volt az első ilyen feladatom, viszont mivel a csapat túlnyomó többsége olyan korosztályú fiatalokból állt (2002-03-04-05), amilyenekkel már volt alkalmam dolgozni, így nem tűnt újdonságnak. Szerencsére a tapasztaltabb játékosokkal is megtaláltam a hangot és úgy érzem, hogy sikerült elfogadtatnom magam. Összességében ez a fél szezon meghatározó élmény volt számomra emberileg és szakmailag is.

– Mennyire működött az U19-es csapat beépítése?

Azt gondolom, hogy minden olyan U19-es korú játékos megkapta a lehetőséget, akik megérdemelték a teljesítményükkel. Már az elején elmondtam nekik, hogy nem fogom ingyen adni, viszont ha egy poszton volt egy fiatal és egy idősebb játékos, akik hasonló formában voltak, mindig a fiatal mellett tettem le a voksomat. Ennyi előnyt élveztek, de azt gondolom, hogy ez teljesen normális.

– Mi vár a csapatra nyáron? Mikor kezdődik a felkészülés?

A felkészülést július 10-én szeretnénk elkezdeni. A nyár folyamán heti 4-5 edzéssel és 1 felkészülési mérkőzéssel tervezünk. Itt nyilván súlyozunk majd, hiszen az idősebb játékosoktól nem lesz elvárás mindegyik edzésen részt venni, viszont azoktól elvárjuk, akiket szeretnénk építeni az NB III-as csapathoz.

– Milyen változásra lehet számítani a játékosállományban?

Szerencsére a csapat nagy része egyben marad. Távozik tőlünk Császár Dániel és Terjék Dénes, akik Budapesten folytatják tanulmányaikat, míg Lázár Levi erősen gondolkodik, hogy befejezze pályafutását. Nekik köszönöm, hogy megismerhettem őket és együtt dolgozhattunk.  Jelen állás szerint a többiek maradnak és hozzájuk maximum 2-3 érkezővel számolunk.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?