U15: ,,Hozzáállásban, játékban és csapatszintű együttműködésben fejlődött a csapat.”

Az Eger SE U15-ös csapata az MLSZ Regionális Bajnokság Kiemelt Keleti-csoportjában szerepelt a szezonban, valamint futsal tudásukat is megmutatták az idény során. Döntetlennel kezdett a gárda, majd 2 vereség, az első győzelmet pedig a Mezőkövesd ellen szerezték meg. Az őszt a 12. helyen zárta az együttes. https://adatbank.mlsz.hu/match/59/0/25972/13/1768302.html

Tavasszal győzelemmel nyitottak, azonban ezt követően egy vereségi sorozat következett. Április végén sikerült csak először nyerniük. Végül a 11. helyen zárt az Eger SE U15-ös csapata a bajnokságban.

https://adatbank.mlsz.hu/club/59/0/25972/26/252026.html

Sipos Lajos vezetőedzőt kérdeztük a szezonról.

Milyen volt az ősz?

A fiúkkal 2022. júliusától kezdtem meg a munkát és az hamar kiderült, hogy technikai és taktikai fejlettségben is igen heterogén a társaság. Ez a játékkészségre is értendő, abban sajnos szinte mindenki alatta volt a korosztályhoz mért szinthez képest. Az ősz eleje az ismerkedéssel telt, időt adtam a srácoknak, hogy megismerjék az elképzeléseimet és megszokják habitusomat.

A bajnokság első fele hektikusra  sikerült, több nagyarányú vereségbe szaladtunk bele, azonban ahogy telt múlt az idő egyre érettebb teljesítmények is tapasztalhatók voltak. Sajnos egész évben létszám gondokkal küszködtünk, de az U 14-től mindig kaptunk segítséget.

Hogy sikerült a tavasz?

A tavasz már sokkal jobban sikerült mint az ősz, kellet fél év, hogy látszódjon az addig elvégzett munka. Ugyan a későbbi bajnok Újpest még az első meccsen 4-0-ra nyert ellenünk, de ezt követően szinte minden meccsen szoros eredményt értünk el és több pontot is gyűjtöttünk, mint tavasszal.

Miben fejlődtek a fiúk a hónapok alatt?

A fiúk a legtöbbet a munkához-edzéshez való hozzáállásban, a nyomás alatt történő játékban, valamint a csapatszintű együttműködésben fejlődtek.

Mennyire reális a 11. hely?

A 11. helynél végezhettünk volna előrébb, de az ősz folyamán több egy gólos meccset nem tudtunk úgy megnyerni, hogy több gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, mint az ellenfél. Ezért reális a helyezésünk.

Melyik az a mérkőzés, amit kiemelnél és miért?

Talán a dobogóról éppen lecsúszó jó erőkből álló Szolnok elleni mérkőzés amit ugyan elvesztettünk idegenben 1-0-ra, de a vendéglátó alig várta a meccs végét.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?