U16: A második helyen zárta a bajnokságot a csapat

Az Eger SE U16-os csapata a második helyen végzett az MLSZ Regionális Bajnokság Keleti-csoportjában. Az őszt győzelmekkel kezdték a Gödöllő, a KISE, a Filo SE és a Mercedes KLC-vel szemben, majd két elveszített találkozóba futottak a srácok, aztán újra nyert mérkőzések sorozata következett. Így a második helyen végeztek a szezon első felében. 

Az idény második felében is többségében a győzelmek domináltak, de egy döntetlen is született, valamint három vereséget is szerzett a csapat. Sokáig fej-fej mellett haladt az UDSE gárdájával az Eger, a  bajnokság felénél pedig már lehetett látni, hogy a bajnoki címért ez a két együttes fog küzdeni. https://adatbank.mlsz.hu/club/59/0/25971/26/251964.html

Gyetván Krisztián és Pápai Zoltán edzőket kérdeztük a szezonról.

Milyen volt az ősz?

Ha számszerűen nézzük akkor ősszel 13 mérkőzésből 11 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség, 48-11-es gólkülönbség 34 szerzett pont. Azonban a számszerű eredményeken túl, ami szerintünk sokkal fontosabb, hogy a mérkőzéseken volt stílusa és elgondolása a csapatnak. Tudtuk azt, hogy mit akarunk játszani és ebből nem engedtünk semmit. Célunk volt a rövid passzos, kreatív, kombinatív, támadó szellemű játék, melynek lényege, nemcsak az adott mérkőzés megnyerése, hanem a szép és közönségszórakoztató játék is úgy, hogy közben élvezzék a gyerekek, amit csinálnak. A másik célunk a játékon túl, hogy a gyerekek, őszinték és tisztelettudóak legyenek, de a pályán legyen bennük meg az a vagányság, az a csibészség és határozottság, ami ehhez a sporthoz elengedhetetlen.

Milyen volt a tavasz? 

A tavaszi szereplésünk 9 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség, 37-11- es gólkülönbség 28 pont.

Látszólag ha csak az eredményeket nézzük akkor lehet azt mondani, hogy a tavaszi félszezon gyengébbre sikerült, mint az ősz, de itt meg kell védenem a srácokat. Azt a munkát, amit a fiúk télen is beletettek nem sokan csinálták volna utánuk. Mi edzők szinte nap, mint nap azzal szembesültünk, hogy a gyerekek teljes létszámban részt vettek az edzéseken, tudjuk ez az alap, de azért valljuk be nem sok csapatra jellemző. Nagyon nehéz úgy egy bajnokságot végig játszani, hogy az ellenfeleid szinte kivétel nélkül eredménycentrikusan, célfutballt szem előtt tartva igyekeznek elrontani a játékodat, amiért nem lehet őket bántani, de sajnos ez nem viszi előre a gyerekek fejlődését. Idegenben számtalanszor találkoztunk olyan szituációkkal, hogy az ellenfélen kívül a játékvezetővel is meg kellett küzdeni, aki szemmel láthatóan nem velünk volt. A gyerekek viszont becsülettel viselték és nem ültek fel a provokációnak. Tavasszal is ugyanazt a kezdeményező játékot játszottunk, ami a közösen eltöltött két évben ránk volt jellemző, rögtön nyomás alá helyezni az ellenfelet. Hiányérzet nincs bennünk a tavasz miatt, hiszen mindent megtettünk.

Mi az, amiben fejlődtek a fiúk? Mi az, amiben még fejlődniük kell? 

A kérdés mindkét részére mondhatjuk azt, hogy mindenben. Egyénileg és csapat szinten is rengeteget léptek előre, de egy játékosnak mindig van mit tanulnia. A mentális képességekben van még hová fejlődni, mert a mérkőzéseket nem SZERETNI (Szolnok, REAC), hanem AKARNI kell (UDSE) megnyerni. Jó úton járnak a fiúk, azonban fejlődni csak kemény, alázatos munkával tudnak. A korosztályban 5-6 tehetséges játékos bontogatja szárnyait, akik idővel hasznos tagjai lehetnek az egri felnőtt labdarúgó csapatnak. Név szerint akik már a feljebb levő korosztályban is szerepeltek: Koczka Krisztofer, Németh Gábor, László Soma, Barta Csongor, Hegyi Zalán, Mester Csanád, Molnár-Nagy Marcell….

Mennyire reális az eredmény?

A tabella nem hazudik, volt aki nálunk, jobban felmondta a leckét. Sokáig fej-fej mellett haladtunk az UDSE csapatával, akiknek ezúton is gratulálunk a bajnoki cím megnyeréséhez és sok sikert kívánunk az osztályozó sikeres megvívásához. A bajnokság felénél lehetett már látni, hogy a bajnoki címért ez a két csapat fog küzdeni. Mindkét együttes kiemelkedett a mezőnyből, igaz a végén már egy kicsit kiengedtünk így lett nagyobb (8 pont) a különbség a két gárda között. Az eredményre így azt tudom mondani, hogy teljesen reális és megérdemelt az ezüstérem, amit majd büszkén, emelt fővel vehetnek át az évzárón a srácok.

Melyik az a mérkőzés amit kiemelnétek és miért?

Ez most nehéz, szerintünk minden meccset kiemelhetnénk, mivel mindegyikből lehet mit tanulni. Azonban a két UDSE elleni mindenképpen a lista elején lenne. Egyrészt egy bajnokot legyőzni mindig jó érzés, másrészt ezeknek a meccseknél volt igazi hangulata. Mindkét csapat vállalta a nyílt sisakos támadófocit, melyből nagyon jó iramú mérkőzések kerekedtek ki. Ha lehetne minden héten ilyen mérkőzéseket kellene játszaniuk, ahol egy vereség is győzelemmel ér fel. De, ha mindenképpen választani kell akkor az UDSE elleni idegenbeli meccset tennénk a lista élére.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?