U8: ,,Technikailag és tudatos játékban is sokat fejlődtek a gyerekek.”

Az Eger SE U8-as korosztálya több tornán is részt vett az elmúlt szezonban. Több kevesebb sikerrel, de jól szerepeltek a gyerekek. A legutóbbi VI. Lelle Kupán beért az egész éves munka, hiszen 1 döntetlent kivéve az összes mérkőzésen győzött a csapat, majd a döntőben aranyérmet szereztek. Daru Márk vezetőedzőt kérdeztük az idényről. 

Milyen volt az ősz?

Augusztusban mikor átvettem a csapatot az U7-es korosztályból, ahol 3v3 ellen játszanak és semmi más nem számít a gyerekeknek csak a labda és a góllövés, sok esetben még az sem számít, hogy melyik kapuba. Sok dolog látszódott, ami sajátossága a 3 a 3 elleni játéknak. De nem volt okom a panaszra hiszen már ott is jó alapokat kaphattak a gyerekek. Az ősz teljes egésze arról szólt, hogy a pálya méretváltást és a létszám növekedést megszokják a gyerekek, illetve folyamatosan az egyéni technikai tudásukon próbáltunk csiszolni.

Milyen volt a tavasz? 

Tavasszal már sokkal “tudatosabb” játékokat, mérkőzéseket és megoldásokat láthattunk a gyerekektől, de a tavasz is hasonlóképp telt el edzés felépítés szempontjából, mint az őszi szezonunk.

Mi az amiben fejlődtetek és miben kell még?

Ahogy az előbb is említettem mind technikailag sokat fejlődtek a gyerekek és mind a tudatos játékban nagyon sokat leptek előre, szeretnénk ezt az utat tovább folytatni. Fejlődni pedig mindenben kell még, de ez nem csak ránk vonatkozik én úgy gondolom, hanem mindenkire.

Melyik az a torna amit kiemelnél és miért?

Egész évben folyamatos fejlődés volt látható a gyerekeknél a tornákon, de amit megemlítenék az talán az utolsó előtti tornánk volt a balatonlellei. Itt volt legelőször érezhető teljes mértékben az, hogy a gyerekek úgy küzdöttek mintha az életük múlna ezen. Sok sok tornán nagyon ügyesen játszottunk, de valahogy ez az a küzdés és akarat, ami hiányzott. Így ezt mondanám eddig a legjobbnak, de még hátra van egy Emerson torna is, ami azért megint nem ígérkezik gyenge színvonallal.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?