Lázok János: ,,Azt látom, hogy a játékosok nagyon szeretnének bizonyítani.”

Lázok János vette át a vezetőedző szerepét az Eger SE NB III.-as csapatánál. Már három tréningen túl van a fiúkkal, szombaton pedig a DVSC második gárdája ellen viszi harcba az együttest.

 

A tréner 5 évvel ezelőtt hagyta abba profi pályafutását. Olyan kluboknál fordult meg mint a Vasas, ahol meghatározó játékosaknak számított, az MTK, a német MSV Duisburg a Paks, a Győri ETO, az Újpest. A kétszeres válogatott magyar labdarúgó edzőként legutóbb a Csepel Csep-Gól FC csapatát irányította.

Lázok János vezetőedző: Egy vidéki gyerek vagyok, Békés megyéből, Elekről származom. Onnan tudtam magamat feltornázni teljesen a Vasas NB I., illetve MTK, Újpest, Paks, valamint Németországban a másodosztályban is szerepeltem. Ezek mellett pedig kétszer a válogatottban is bemutatkoztam. Összességében az mondható el, hogy nagyon lentről tudtam elindulni és sikerült magamat jó polcra helyezni.

A pályafutásom alatt rengeteg edzővel találkoztam és már nagyon fiatalon úgy döntöttem, hogy a pályafutásom végén ki szeretném magamat próbálni edzőként. Már aktív labdarúgóként is készültem erre, megcsináltam a papírokat. Majd abba hagytam a focit és már akkor voltak lehetőségeim, hogy az utánpótlásban el tudjam kezdeni az edzői karrieremet. Pár évet azonban kihagytam, mert nem éreztem azt, hogy azonnal tréner szeretnék lenni. Később pedig megszereztem az A licence-t és innen indult minden.

Egy évvel ezelőtt megkaptam egy BLSZ I.-es csapatot a Csepelt. Ott tudtam kamatoztatni egy olyan évet, tapasztalatot szereztem, jó emlékként gondolok vissza erre az időszakra. Az én csapatom hozta a legtöbb gólt, szerintem mi játszottuk a legszebb futballt, gólkirályi címet tudtam adni és Andrissal a pályaedzőmmel azt beszéltük, hogy a következő évben egy NB III.-as csapatot lenne jó találni. Mondhatni az utolsó, 24. órában érkezett az Eger felkérése. 

Nagyon örülök neki, mert ez egy olyan klub, amit én gondolkodás nélkül elfogadtam. Szeretném itt megmutatni azt a fajta futballt, ami hozzám közel áll. Remélem, hogy a nézők ezt majd honorálják. Ez pedig csak egy oldala, nagyon fontos az eredményesség és annak kell párosodnia e kettővel. 

Egerről szerintem mindenkinek van véleménye, az ország egyik legszebb városa. Feleségemmel sokszor kirándultunk itt, így erre is büszke lehetek, hogy itt lehetek edző. Az öltözőn belül pedig csak pozitívumról tudok beszámolni. Azt látom, hogy a játékosok nagyon szeretnének bizonyítani. Remélem, hogy már most a hétvégén eredményességgel párosulni fog. De természetesen kell egy kis idő, hogy én is megismerjem őket, ők is engem. Alakulni fog még a keret és remélem, hogy ezt a félévet szépen tudjuk lezárni és tavasszal akár nagyobb álmokért, célokért is küzdhetünk. 

A vezetőedző segítője Pál András, akit a napokban szintén bemutatunk szurkolóinknak.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?