Negyven éve rendezték meg az első hivatalos NB I.-es női bajnokságot

,,1983. szeptember 11. vasárnap az első hivatalos sípszó.”

Negyven éve szeptember 11-én rendezte meg először az első, hivatalos női NB I.-es bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség. 

,,Tekintettel arra, hogy az azt megelőző időszakban az egri hölgyek sorra nyerték a különböző tornákat, eseményeket, így az első bajnokságban is helyet kaptunk – azaz a honi NB I. alapítói vagyunk!” – olvasható honlapukon a Női Történelem fül alatt. A folytatásban pedig ez olvasható cikkünkben:

1983/1984 – EGRI LENDÜLET, NB I.:
A csapat Benke Ferenc vezetésével az alábbi 18-as kerettel vág neki a történelmi bajnokságnak:

KAPUSOK: Száva Mária, Kollár Anita, Barkóczi Klára
VÉDŐK: Csányi Judit, Soós Margit, Zuznai Anna, Ballagó Erzsébet, Ipacs Ilona, Mata Anikó
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Nagyné Szarvas Ildikó, Nagy Dóra, Vajmi Csilla, Papp Annamária
TÁMADÓK: Bartháné Lánszky Mária. Kóré Mária. Fehér Judit, Soós Éva, Garics Margit.
A csapat 1983. szeptember 11-én játsza történelmi, első NB I-es bajnoki mérkőzését. Az első győzelemre a harmadik fordulóig kellett várni, ahol a Belügyminisztérium TSB csapatát idegenben múlta felül az együttes 1-0-ra.
Az együttes meghívást kapott 1983. december 17-e és 18-a között a több, mint 700 néző előtt a Fáy utcában rendezett nemzetközi teremtornára, ami azért emlékezetes, mert az új nemzeti Színházért rendezte meg a Észak-Pesti ÁFÉSZ. Az együttes a tabella ötödik helyén végez.

Ennek apropóján klubunk Megemlékezést tart szeptember 10-én, vasárnap. A programban két mérkőzés szerepel, valamint állófogadás, ahol reményeink szerint több régi egri női labdarúgóval is találkozhatnak az érdeklődők. 

Az eseményen részt vesz többek között az MLSZ női szakágvezetője Dénes Dorottya. 

Minden hölgyet, aki valaha pályára lépett Egerben szeretettel várjuk. Kérjük részvételi szándékukat jelezzék a következő email címen: vezetes@egerse.hu

Egri női történelem: http://egerse.com/nok/

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?