U12: ,,Akarati tényezőknek köszönhetően tudták a gyerekek fenntartani a tempót.”

Sűrű a hét az Eger SE U12-es csapata számára. Az elmúlt szombaton a Kisvárda vendégei voltak, majd szerda délután előrehozott bajnoki mérkőzésen a DVTK együttesét fogadták a Felsővárosi Sporttelepen. Majd szombaton újabb meccset játszik a csapat. A szerdai találkozót Káplár Tamás vezetőedző értékelte. A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el. 

Káplár Tamás vezetőedző értékelése: Nem kezdtük jól a mérkőzést, leginkább a középpályán voltunk elcsúszva, kellett egy kis idő a gyerekeknek mire mindenki megtalálta a helyét a pályán. Az idő múlásával azonban folyamatosan javult a játékunk, egyre bátrabb és szebb focit valósítottak meg a gyerekek.

 Láthatóan törekedtek a kispasszos kombinatív játékra, sok elmozgással, melynek következtében nagyon kreatív megoldások is születtek. Emellett védekezésben szervezettek és kellően határozottak tudtunk lenni. Bár előzőleg eljutottunk kapufáig, a harmadik negyedben már sokkal több helyzetet sikerült kialakítanunk, amelyeket lövésekkel sikerült befejeznünk. Kétség kívül ebben a 20 percben játszottunk a legjobban. Az eddigi rossz szokásunknak ellent mondva, az utolsó 20 percre sem hagyott alább a lendületünk, a meccs végéig bírtuk szuflával.

Mivel 5 nap alatt a második akadémiai csapat ellen játszottunk 2 mezőnyjátékos cserével, egyértelműen az akarati tényezőknek köszönhetően tudták a gyerekek fenntartani a tempót. Vereséggel zártuk a találkozót, de a legutóbbi összecsapásunkhoz képest hatalmas fejlődést mutattak az egri gyerekek. Remélem a következő találkozókon is tudunk ilyen elszántan és kreatívan játszani.

Gratulálok a csapatnak, szép munka volt!

A bajnokság következő mérkőzésén a Mezőkövesd csapatát fogadja az Eger október 21-én. 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?