U11: ,,Megtanultak egymásért és a klubért küzdeni csapatként.”

Az elmúlt szombaton Eger adott otthont a Dunamenti Liga ötödik fordulójának az U10-U11-es korosztályban. A III. Kerületi TVE, a Mészöly Focisuli és a Budapest Honvéd korosztályos gárdái érkeztek Egerbe. Az eseményt Nagy Zoltán vezetőedző értékelte. 

Nagy Zoltán vezetőedző értékelése: Újonc ként szerintem alapból egy nagyon jó lehetőség volt ez számunkra, valamint az idei utolsó megmérettetésünket sikerült hazai környezetben, a szülők, a nagyszülők, testvérek és rokonok előtt játszani. A csapat szerette volna megmutatni jelenlegi legjobb formáját és azt kell mondjam, hogy ez teljes mértékben megvalósult. Nagyon büszke vagyok, büszkék vagyunk a csapatra, hiszen minden tőlük telhetőt megtettek, küzdöttek, hajtottak a pályán, mentek előre, akartak játszani és nyerni. Fizikálisan a hatból öt félidőre voltunk jók, de a szívük vitte előre a srácokat és nem adták fel egy másodpercig sem. Három nagyszerű csapat látogatott el hozzánk, név szerint a III. Kerületi TVE, a Mészöly Focisuli és a Budapest Honvéd. A nap végén 2 győzelemmel és 1 vereséggel zártunk. Nagyon elégedett vagyok a pályán látottakkal, hiszen kreatív, kezdeményező és bátor csapat- és egyéni játékot láthattunk.

Az elmúlt időszakot Kovács Áron játékos és Nagy Zoltán vezetőedző értékelte.

Milyennek értékeled az első 5 fordulót, azaz a fél szezont?

Szerintem jól sikerült, de voltak pontok amiket elhullajtottunk.

Mi a véleményed, újonc ként a Dunamenti Ligatól azt kaptad amire számítottál?

Igen azt kaptam amire számítottam. Öröm volt az ország legjobb egyesületeivel játszani.

Miben másabb esetleg a többi eseménytől?

Színvonalasabb, mert még többet kell beleadni, mint a Bozsikokon és én szeretem a kihívásokat.

Hogy értékeled a csapat eddigi teljesítményét?

Szerintem az az erősségünk, hogy a csapat szeret győzni, viszont ha gólt kapunk vannak olyan csapattagok, akik elkedvetlenednek. Összességében elégedett vagyok a gárda teljesítményével.

Hogy értékeled az eddigi saját teljesítményét?

Jónak értékelem, mert a csapat által rúgott 46 gólból 23 találatot én szereztem és az edzőm által rám bízott egyéb feladatokat is megpróbáltam teljesíteni.

Mit vársz a következő fordulóktól?

Azt várom, hogy azon csapatok ellen, ahol pontokat vesztettünk magabiztosan győzzünk.

Nagy Zoltán vezetőedző: Boldog voltam, mikor elfogadták a nevezésünket a ligába és ezúton is szeretném megköszönni a vezetőségnek a támogatást. Sajnálom, hogy ennek a korosztálynak csak 1 év adatott meg részt venni a ligában, mivel ez a Magyar utánpótlás krémje és ennek a csapatnak igenis helye van itt. 15 mérkőzést játszhattunk le jobbnál jobb együttesek ellen és szerencsések vagyunk, mivel erre lesz tavasszal ismét lehetőségünk, melyet már most izgatottan várunk. A 15 találkozót 4 győzelemmel, 5 döntetlennel és 6 vereséggel zártuk, ez által jelenleg 17 ponttal pihenünk 46 rúgott és 43 kapott góllal a hátunk mögött. Biztos vagyok abban, hogy tavasszal sikerülni fog lépkedni előre a tabellán. Volt pár elhullajtott pontunk, amikből tanulva erősebbek leszünk tavaszra. Ez a bajnokság lehetőséget ad ellátogatni és játszani akadémiák otthonába, ami nagyszerű dolog, viszont nem kegyelmez, mert az esetleges hibáinkat azonnal megbosszulják. Úgy gondolom sikerült felvenni a kifejezetten gyors tempót rögtön az elején és ebből már nem is szabad engedni, hiszen 1 év múlva is bajnoki rendszerben fognak megmérkőzni egymás ellen ezen csapatok legjobbjai. Sokat kell dolgoznunk azon, hogy a kapott gólok száma csökkenjen és még magabiztosabbak legyünk a labdakihozatalban/labdabirtoklásban. Hozzáteszem nagyon jó úton haladunk, mindazonáltal mindig van hova fejlődni. Ami a támadójátékunkat illeti Kovács Barna Áron szállította a góljaink a felét, ami nem kis teljesítmény, arról nem is beszélve, hogy a korosztálytól egyel fiatalabb játékosról van szó. Szerencsére olyan gyerekek vannak ebben a korosztályban, hogy egytől egyig mindenki teljes erőbedobással van jelen a foci pályán és jár is nekik a nagy dicséret, gratuláció a munkájukért, a hozzáállásukért. Megtanultak egymásért és a klubért küzdeni csapatként. Boldog vagyok, hogy a srácokkal tölthettem a mindennapjaimat és köszönöm a szülőknek, hogy ilyen nagyszerű gyermekeket nevelnek nem kevés áldozattal és maximális támogatással, példa értékű!

Egy sajnálatos dolog van az elmúlt kis időszakban, Király Soma sajnos sérüléssel szenved, ami nagy ér vágás a csapatnak, hiszen egyik legfontosabb, hanem a legfontosabb motorja az egységünknek. Nagyon bízom/bízunk abban, hogy mielőbb helyre jön! Ez úton is szeretnék, sőt a csapat nevében is merem mondani, hogy szeretnénk mielőbbi jobbulást  és rengeteg kitartást kívánni Somának és szerető családjának! Várunk vissza Soma!

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?