NŐI SZEKCIÓ: Jakab Zsófia a második leghatékonyabb támadó!

A bajnokságok szünetében mindig rengeteg statisztika készül, amelyek különösen fókuszálnak a gólvágókra!
Természetesen a legfontosabb mérőszám a gólok mennyisége! Azonban érdekes képet mutat a hatékonysági mutató, amely azt hivatott elárulni, hogy a játékos az adott bajnokságban milyen gyakran köszön be az ellenfeleknek!

Ezen statisztika során a Simple Liga női NB1, valamint az NB2 Nyugati és Keleti csoportjának öt legjobb gólvágóját vettük górcső alá! Külön öröm, hogy ezen a listán két játékosunk is található!

A mesterlövészek élmezőnye így áll a bajnoki szünetben:

A hatékonysági mutató érdekében a játszott percek számát és a szerzett gólokat vettük alapból, amelyből kiderül, hogy melyik játékos milyen időköszönként ünnepelhet találatot követően!

A lista alapján azt látjuk, hogy a “Mi Zsófink” egészen elképesztő módon termeli a gólokat a felnőttek között.
Érdekesség, hogy a bajnokságot TOP5 góllövői között mindösszesen ketten vannak, akik még nem töltötték be a huszadik életévüket, közülük is az egri játékos “toronymagasan” a legfiatalabb, hiszen a pécsi Égi Barbara két évvel idősebb.

Mind a tizenöt játékos a gólok mennyisége mellett a hatékonyságban is nagyon jól áll.

Természetesen egy NB2-es gól nem hasonlítható össze egy élvonalbeli góllal, így az NB1-es góltermelők nem említhetőek egy lapon a második vonalban szereplőkkel – mi most pusztán egy kivételt tettünk, ami erősíti a szabályt!

Hamarosan újabb statisztikákkal jövünk!

 

A számításban a tévedés jogát fenntartjuk!

Vélemény, hozzászólás?